Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Eğitim kurumları yöneticilerine zorunlu eğitim

Katılımı zorunlu hale getirilen “Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı” için takvim açıklandı. 16 Mayıs’ta başlayacak programa 35 bin yöneticinin katılması bekleniyor.

GÜNDEM 10.05.2026 12:51 Helin Aygün 21 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Eğitim kurumları yöneticilerine zorunlu eğitim
Paylaş:
N

Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında 35 bin yönetici adayını kapsayan “Milli Eğitim Akademisi Yönetici Yetiştirme Programı” 16 Mayıs Cumartesi günü başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2025-2026 eğitim öğretim döneminde katılımı zorunlu hale getirilen program, eğitim kurumu yöneticilerinin mesleki gelişimlerinin ve yönetim becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

 81 İLDE UYGULANACAK

Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı koordinasyonunda 81 ilde uygulanacak program, okullarda devam eden eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması amacıyla hafta sonlarında yüz yüze ve mahalli hizmet içi eğitim faaliyeti şeklinde yürütülecek. Bu çerçevede 4-8 ders yılını dolduran yöneticiler, norm kadro fazlası yöneticiler, ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek adaylar ve yöneticilik görevinden ayrılmış olup yeniden görevlendirilecekler eğitime alınacak.

 ÜÇ AŞAMALI EĞİTİM PROGRAMI

Yaklaşık 35 bin yönetici ve yönetici adayının katılımının öngörüldüğü program, üç grup hâlinde aşamalı olarak uygulanacak. Birinci grupta 4-8 ders yılını dolduran yöneticiler ile norm kadro fazlası yöneticiler, ikinci grupta Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nı (EKYS) kazanarak ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek adaylar, üçüncü grupta ise yöneticilik görevinden ayrılmış olup yeniden görevlendirilecekler yer alacak.

 64 SAATLİK EĞİTİM

16 Mayıs’ta başlayacak ilk grup, 14 Haziran’da eğitimi tamamlayacak. İlk kez yönetici olarak görevlendirilecek adaylara yönelik olarak planlanan ikinci grup eğitimler ise belirlenen takvim doğrultusunda yürütülecek.

Yönetici adaylarına 20 farklı ders ve 64 saatlik eğitim verilecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Adana’da uçurtma şenliği gökyüzünü renklendirdi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adana’da uçurtma şenliği gökyüzünü renklendirdi
WhatsApp
İhbar Hattı