Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bakan Tekin'den öğrencilere söz: Siz çalışın, biz destek olalım

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya'da "Kitap Kurtları Yarışıyor" programına katıldı. Öğrencilere seslenen Tekin, çalışmalarına destek mesajı verdi.

GÜNDEM 03.11.2026 17:27 Mustafa Atabey 41 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Bakan Tekin'den öğrencilere söz: Siz çalışın, biz destek olalım
Paylaş:
N

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya'da düzenlenen "Kitap Kurtları Yarışıyor" programının tanıtım toplantısında öğrencilerle buluştu. Kitap okuma yarışmasına katılan çocukları tebrik eden Tekin, öğrencilerin ülkelerine faydalı bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini belirtti. Tekin, çocuklara seslenerek "Siz devlete, millete faydalı olmak için çalıştıkça biz de size ne isterseniz yapacağız." dedi.

BAKAN TEKİN MALATYA'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından hayata geçirilen "Kitap Kurtları Yarışıyor" programının tanıtım toplantısına katıldı.

Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Kitap okuma yarışmasına gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Tekin, öğrencileri katılımlarından dolayı kutladı.

KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Programda çocuklara hitap eden Bakan Tekin, kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin kitap okumak için yarışmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Hepinizi tebrik ediyorum. İyi ki böyle bir yarışmaya girdiniz. İyi ki kitap okumak için birbirinizle yarışır bir haldesiniz. Sizi böyle görünce çok mutlu oluyorum. Allah sizi yetiştirenlerden ve öğretmenlerinizden razı olsun. Annelerinize, babalarınıza ve öğretmenlerinize alkış istiyorum."

Tekin, çocukların yetişmesinde emeği bulunan ailelerin ve öğretmenlerin de takdir edilmesi gerektiğini vurguladı.

EĞİTİMİN HEDEFLERİNİ ANLATTI

Milli Eğitim Bakanlığının temel hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, öğrencilerin tarihini ve kültürel değerlerini tanıyan bireyler olarak yetişmesini istediklerini söyledi.

Bakan Tekin, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün biz burada bu yarışmanın tanıtım toplantısını yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim asıl işimiz, çocuklarımız ülkeye millete faydalı birer evlat olarak yetişsin, çocuklarımız tarihini sevsin, geçmişini sevsin, atalarıyla gurur duysun, milletini sevsin, devletini sevsin istiyoruz."

ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA SÖZÜ VERDİRDİ

Konuşmasında öğrencilerle karşılıklı diyalog kuran Tekin, çocuklara "Devletinizi seviyor musunuz, devletinize faydalı olmak için çok çalışacağınıza söz veriyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Öğrencilerin hep birlikte "Evet" yanıtını vermesi üzerine Tekin, onların çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Bakan Tekin, "Siz devlete, millete faydalı olmak için çalıştıkça biz de size ne isterseniz yapacağız." ifadelerini kullandı.

TÜGVA'NIN KİTAP OKUMA PROGRAMI TANITILDI

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen "Kitap Kurtları Yarışıyor" programının tanıtım toplantısında TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci de bir selamlama konuşması yaptı.

Etkinliğin ardından Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TEKNOFEST'te birincilik Çanakkale'ye gitti!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TEKNOFEST'te birincilik Çanakkale'ye gitti!
WhatsApp
İhbar Hattı