Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Malatya'da eğitim yatırımları hızlanıyor: Yeni kapasite mesajı

Malatya Valisi Seddar Yavuz ile eğitim yatırımları görüşüldü. Deprem sonrası devam eden projelerin tamamlanacağı ve yeni eğitim kapasitesi oluşturulacağı açıklandı.

OKULLAR VE ÜNİVERSİTELER 03.11.2026 13:58 Mustafa Atabey 66 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Malatya'da eğitim yatırımları hızlanıyor: Yeni kapasite mesajı
Paylaş:
N

Malatya'da deprem sonrası eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Malatya Valisi Seddar Yavuz ile gerçekleştirilen görüşmede kentteki eğitim yatırımları ele alındı. Yapılan açıklamada, devam eden projelerin tamamlanacağı, ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni eğitim kapasitesi oluşturulacağı ve mevcut eğitim ortamlarının niteliğinin artırılacağı belirtildi.

MALATYA'DAKİ EĞİTİM YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Malatya Valiliğine gerçekleştirilen ziyarette, kentte deprem sonrasında yürütülen eğitim yatırımları değerlendirildi.

Vali Seddar Yavuz ile yapılan görüşmede, Malatya'nın mevcut eğitim ihtiyaçlarının yanı sıra gelecek yıllarda ortaya çıkabilecek talepler de ele alındı.

Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, deprem sonrası çalışmalarla daha güvenli, güçlü ve nitelikli bir eğitim altyapısı oluşturulmasının hedeflendiği vurgulandı.

YATIRIMLARDA İLÇE VE MAHALLE İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINIYOR

Malatya'daki eğitim yatırımlarının planlanmasında ilçelerin, mahallelerin ve farklı eğitim kademelerinin ihtiyaçlarının birlikte değerlendirildiği belirtildi.

Nüfus hareketleri ve gelecek yıllara ilişkin öngörülerin de planlama sürecine dahil edildiği ifade edildi.

Bu çalışmalarla eğitim altyapısının yalnızca mevcut ihtiyaçlara değil, ilerleyen dönemlerde oluşabilecek taleplere de yanıt verebilmesi amaçlanıyor.

MALATYA'DA YENİ EĞİTİM KAPASİTESİ OLUŞTURULACAK

Açıklamada, önümüzdeki dönemde Malatya'da devam eden eğitim yatırımlarının tamamlanmasına öncelik verileceği bildirildi.

İhtiyaç bulunan bölgelerde yeni kapasite oluşturulacağı, mevcut eğitim ortamlarının ise daha nitelikli hale getirileceği kaydedildi.

Yatırımların temel amacının öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almasını sağlamak olduğu belirtildi.

MAARİF MODELİ HEDEFLERİNE VURGU YAPILDI

Malatya'daki eğitim çalışmalarının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedefleri doğrultusunda sürdürüleceği ifade edildi.

Öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen eğitim ortamlarının güçlendirilmesine devam edileceği bildirildi.

Ziyaretin ardından Malatya Valisi Seddar Yavuz'a konukseverliği dolayısıyla teşekkür edildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Antalya'da COP31 için 11-12 Kasım'da uzaktan eğitim planı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Antalya'da COP31 için 11-12 Kasım'da uzaktan eğitim planı
WhatsApp
İhbar Hattı