İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen çalışma ile sosyal medyada tehdit içerikli paylaşım yaptığı belirlenen çocuklara danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbirleri uygulanacak.
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarının ardından sosyal medyada tehdit içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 36 suça sürüklenen çocuğa (SSÇ) sosyal ve psikolojik destek sağlanacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği temsilcileri katıldı. Toplantıda, okul saldırıları sonrası sosyal medya üzerinden tehdit içerikli paylaşım yapan çocuklara yönelik alınacak önlemler değerlendirildi.
Görüşmeler sonucunda, Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin uygulanması amacıyla Valilik bünyesindeki İl Koordinasyon Kurulu’na bağlı bir alt kurul oluşturulmasına karar verildi.
TEHDİT PAYLAŞIMI YAPAN ÇOOCUKLRA PSİKOLOJİK DESTEK
Alınan karar doğrultusunda, hakkında soruşturma yürütülen çocuklardan 27’sine danışmanlık tedbiri, 6’sına psikiyatrik sağlık tedbiri, 2’sine eğitim tedbiri ve 1’ine bakım desteği uygulanacağı bildirildi.
ÇOCUKLAR TOPLUMA KAZANDIRILMASI HEDEFTE
Toplantıda ayrıca çocuklara hukuk eğitimi verilmesi, hangi davranışların suç kapsamında değerlendirildiği ve bu eylemlerin doğurabileceği hukuki sonuçlar konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması planlandı. Yetkililer, uygulanan destek programlarıyla çocukların topluma yeniden kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Öte yandan soruşturma kapsamında toplam 56 suça sürüklenen çocuk hakkında işlem yürütüldüğü, bunlardan 4’ünün tutuklu bulunduğu, 26’sı hakkında ise “konutu terk etmeme” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı öğrenildi.