Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ege Üniversitesi'nde gece yarısı müdahalesi: Köpekler nereye götürüldü?

İzmir'deki Ege Üniversitesi kampüsünde gece saatlerinde yaklaşık 200 köpeğin toplatılması gerginliğe yol açtı. Uygulamaya karşı çıkan öğrencilerle polis arasında arbede yaşanırken, biber gazı kullanıldığı bildirildi.

GÜNDEM 17.10.2026 10:51 Gaye Günel 101 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Ege Üniversitesi'nde gece yarısı müdahalesi: Köpekler nereye götürüldü?
Paylaş:
N

İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsü, gece yarısı gerçekleştirilen köpek toplama işlemiyle hareketli saatler yaşadı. Bornova Belediyesi ekipleri, polis ve çevik kuvvet eşliğinde kampüse girerek yaklaşık 200 köpeği topladı. Hayvanların götürülmesini engellemek isteyen öğrenciler ve hayvan hakları savunucuları ise uygulamaya tepki gösterdi.

Kampüste yaşanan gerginlik sırasında öğrencilerle polis arasında arbede çıktı. Müdahale sırasında biber gazı kullanıldığı aktarıldı.

GECE YARISI KAMPÜSTE HAREKETLİLİK

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu'nun bakımını üstlendiği köpeklerin toplatılması için kampüse gelen belediye ekiplerine güvenlik güçleri eşlik etti.

Durumun duyulmasının ardından öğrenciler ve hayvanseverler bölgede toplandı. Köpeklerin götürülmesine karşı çıkan grup, uygulamanın durdurulmasını istedi.

ÖĞRENCİLERLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Toplama işlemi sırasında öğrencilerle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Köpeklerin araçlara bindirilmesine karşı çıkan öğrencilere biber gazıyla müdahale edildiği bildirildi.

Hayvan hakları savunucuları, müdahalenin sert şekilde gerçekleştirildiğini öne sürerek yaşananlara tepki gösterdi.

IŞIKLARIN KAPATILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Olayın ardından ortaya atılan iddialar da tartışmaları büyüttü.

Gazete Yenigün'e konuşan bir hayvansever, toplama işlemi sırasında bölgedeki ışıkların kapatıldığını ileri sürdü. Bazı öğrenciler ise yurtların bulunduğu alanlardan da köpeklerin alındığını iddia etti.

Söz konusu iddialara ilişkin yetkililerden doğrulayıcı bir açıklama aktarılmadı.

GÖTÜRÜLEN KÖPEKLER NEREDE?

Gece saatlerinde kampüsten toplatılan yaklaşık 200 köpeğin hangi tesise götürüldüğü sorusu gündeme geldi.

Öğrenciler ve hayvan hakları savunucuları, hayvanların bulundukları yerlerin ve sağlık durumlarının kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

Yaşanan olayın ardından gözler, toplama işleminin gerekçesi ve köpeklerin akıbetine ilişkin yapılacak açıklamalara çevrildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
2027 eğitim bütçesi: MEB ve üniversitelere kaç milyar TL ayrıldı?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
2027 eğitim bütçesi: MEB ve üniversitelere kaç milyar TL ayrıldı?
WhatsApp
İhbar Hattı