Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Dijital Üniversite Platformu'na 233 bin başvuru: En çok ilgi yapay zekaya

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncülüğünde yürütülen Dijital Üniversite Platformu'nun 2026-2027 dönemi için 233 bin 229 başvuru yapıldı. Başvuru sayısı bir yılda yüzde 72 artarken, 138 bin 739 başvuruyla en çok ilgi Yapay Zeka Okulu'na gösterildi. Ücretsiz çevrim içi eğitimler 3 Kasım 2026'da başlayacak.

GÜNDEM 28.10.2026 11:37 Bora Toprak Kasapoğlu 25 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Dijital Üniversite Platformu'na 233 bin başvuru: En çok ilgi yapay zekaya
Paylaş:
N

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Dijital Üniversite Platformu'nun 2026-2027 dönemi başvuru sonuçlarını açıkladı. Yapay zeka, veri analizi, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında ücretsiz çevrim içi eğitimler sunan platforma toplam 233 bin 229 başvuru yapıldı.

Geçen yıl Yapay Zeka ve Veri Analizi Okulu'na 135 bin 846 başvuru yapılmıştı. Kapsamı genişletilen platforma bu yıl yapılan başvurular, geçen yıla göre 97 bin 383 artarak yüzde 72 yükseldi.

EN ÇOK BAŞVURU YAPAY ZEKA OKULU'NA

Platformda en fazla başvuru, 138 bin 739 kişiyle Yapay Zeka Okulu'na yapıldı. Bu sayı, toplam başvuruların yüzde 59,5'ini oluşturdu.

Diğer eğitim programlarına yapılan başvurular ise şöyle sıralandı:

  • Veri Analizi Okulu: 64 bin 871 başvuru

  • Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Okulu: 29 bin 619 başvuru

EĞİTİMLER 3 KASIM'DA BAŞLAYACAK

Dijital Üniversite Platformu'ndaki eğitimler, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin akademik katkılarıyla yürütülecek.

Ücretsiz çevrim içi eğitimlerin 3 Kasım 2026 tarihinde başlaması planlanıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
MEB'den OYSS rehberi! Öğrenciler için neler değişiyor?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MEB'den OYSS rehberi! Öğrenciler için neler değişiyor?
WhatsApp
İhbar Hattı