Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yusuf Tekin: Yanlışı yapan kimse gerekli işlem yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da eğitim yatırımları, PISA sonuçları ve fon soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 27.10.2026 17:48 Mustafa Atabey 92 okuma Okuma Süresi: 3 dk
Yusuf Tekin: Yanlışı yapan kimse gerekli işlem yapılacak
Paylaş:
N

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde eğitim yatırımları, uluslararası sınav sonuçları, milli ve manevi değerler ile fon soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, 2002’den bu yana eğitim altyapısında önemli değişimler yaşandığını savunurken, fon soruşturmasında sorumluların ortaya çıkarılacağını söyledi.

“BUGÜN BAMBAŞKA BİR YERE GELDİK”

Tekin, 2002’den itibaren eğitimin bütçedeki önceliğinin arttığını belirterek 2027 bütçesinde devlet gelirlerinin yaklaşık yüzde 14’ünün eğitime ayrıldığını ifade etti.

Okulların fiziki ve teknolojik imkanlarının geliştirildiğini söyleyen Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“2002'den önce bir sınıfta ortalama 70-80 öğrencinin olduğu Türkiye'den, sınıflarda, okullarda bir tane bile bilgisayarın olmadığı Türkiye'den, okulların içerisinde tuvalet ihtiyacını giderecekleri yerlerin olmadığı okullardan bugün bambaşka bir yere geldik.”

Ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması, sınıf mevcutlarının düşürülmesi ve okullara teknolojik altyapı kazandırılması gibi çalışmaları hatırlatan Tekin, Türkiye’deki 660 bin sınıfta internet erişimli akıllı tahtaların bulunduğunu söyledi.

PISA SONUÇLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Uluslararası eğitim araştırmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, Türkiye’nin 2015’ten itibaren yapılan sınavlarda yükseliş gösterdiğini savundu.

Tekin, “Ben de 2015'ten itibaren müsteşarken 'Bak biz şimdi bir şeyler yaptık. Göreceksiniz bundan sonra yükselişe geçeceğiz, sürekli yükseleceğiz' diyordum. İnanmıyorlardı. 2015'ten itibaren yapılan bütün sınavlarda istikrarlı bir yükseliş sergiledik.” dedi.

Son PISA sonuçlarına da değinen Tekin, Türkiye’nin 81 ülke arasında ilk 15 içerisinde bulunduğunu ifade etti. TIMSS sonuçlarında ise Avrupa ülkeleri arasında ilk beşte olduklarını söyledi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER VURGUSU

Tekin, eğitim politikalarının yalnızca akademik başarıyla sınırlı olmadığını belirterek öğrencilerin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesini önemsediklerini dile getirdi.

Bu kapsamda yöresel yemek kültürlerinin ve geleneklerin yeni kuşaklara aktarılması amacıyla Türkiye’de 7 ilde gastronomi lisesi açıldığını söyledi.

Tekin, bu okullarda yetişen öğrencilerin turizme ve bölgesel değerlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkı sağlamasının hedeflendiğini belirtti.

MUHALEFETE ELEŞTİRİLER

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Tekin, eğitim alanında yapılan yatırımların yeterince takdir edilmediğini savundu.

Tekin ayrıca bazı yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları üzerinden muhalefete yönelik sert ifadeler kullandı. Yanlış yapan kişilere sahip çıkılmaması gerektiğini belirten Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tutumuna vurgu yaptı.

FON SORUŞTURMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tekin, fon soruşturmasıyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, ilgili kurumlar ve Devlet Denetleme Kurulunun kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Soruşturmanın yalnızca kamuoyuna yansıyan kişilerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Tekin, organizasyonu kuran ve yöneten kişilerin de ortaya çıkarılacağını ifade etti.

Tekin, “Biz 2002 yılında iktidara gelirken sizlere dedik ki: 'Milletin parasını çalan herkesten hesap soracağız.' Bu hesabı da bugüne kadar sorduk, sormaya da devam edeceğiz.” dedi.

“BU TEZGAHI KURANLAR KİMSE BULUNACAK”

Fon soruşturmasına ilişkin açıklamalarını sürdüren Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yanlışı yapanlar, bu yanlışa vesile olanlar, bu tezgahı kuranlar kimse en kısa zamanda bulunup gerekli işlemler yapılacak. Bunun teminatı Recep Tayyip Erdoğan'dır diyorum.”

Tekin, yanlış yapan kişilerin siyasi veya kurumsal konumlarına bakılmaksızın gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini savundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İngilizce yeterlik sınavı e-TEP için başvuru takvimi belli oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngilizce yeterlik sınavı e-TEP için başvuru takvimi belli oldu
WhatsApp
İhbar Hattı