Yemen'den Türkiye'ye yükseköğrenim için gelen ikiz kardeşler Safa ve Merve Najib Türkoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü birinci ve ikinci sırada bitirerek kürsüyü paylaştı.
SAFA BÖLÜM BİRİNCİSİ, MERVE İKİNCİSİ OLDU
Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, elektrik ve elektronik mühendisliği eğitimi alan ikiz kardeşler büyük bir başarıya imza attı. Üniversiteye başladığı ilk günden itibaren birinciliği hedeflediğini belirten Safa Najib Türkoğlu, ikiz kardeşiyle aynı bölümde okumanın kendisi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Kardeşi Merve Najib Türkoğlu ise Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için son derece güvenli ve nitelikli bir eğitim ortamı sunduğunu ifade ederek, elde ettikleri derecenin aileleri için büyük gurur vesilesi olduğunu belirtti. İki kardeş de eğitimlerini yüksek lisansla sürdürmeyi hedefliyor.
"TÜRKİYE VE YEMEN ARASINDA GÜÇLÜ BAĞLAR VAR"
Türkiye'deki üniversitelerde 5 binden fazla Yemenli öğrencinin eğitim gördüğü ve 2025-2026 akademik yılında 214 Yemenli öğrencinin mezun olduğu bilgisine yer verilen açıklamada YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın değerlendirmeleri paylaşıldı. İki ülke arasındaki köklü kardeşlik bağlarına dikkat çeken Özvar, Yemenli gençlerin Türk üniversitelerinde kazandıkları bilgi ve tecrübeyle kendi milletlerine hizmet etme iradesini güçlendirmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.