Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Eğitimde güvenlik seferberliği başlıyor, işte o kararlar!

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının 81 il ile yaptığı kritik zirvede okul güvenliği yeniden masaya yatırıldı. Erken müdahale sistemi ve sıkı denetimler için düğmeye basıldı.

GÜNDEM 16.04.2026 12:17 Dicle Toğal 48 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Eğitimde güvenlik seferberliği başlıyor, işte o kararlar!
Paylaş:
N

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla 81 ilin yöneticileriyle çevrim içi bir toplantı gerçekleştirildi. Okullarda ve çevresinde güvenliğin artırılmasına yönelik yapılan değerlendirmelerde, son dönemde yaşanan saldırılar tüm boyutlarıyla ele alındı ve yeni tedbirler için kapsamlı bir yol haritası oluşturuldu.

OKULLARDA GÜVENLİK ÇEMBERİ GENİŞLETİLİYOR

Toplantıda, okul giriş-çıkış düzeninden kamera sistemlerine, servis güzergâhlarından ziyaretçi uygulamalarına kadar birçok başlık yeniden gözden geçirildi. Özellikle risk işaretlerinin erken tespiti, olaylara hızlı müdahale ve kurumlar arası koordinasyonun artırılması konularında ortak bir yaklaşım benimsendi. Yetkililer, okul çevrelerinde denetimlerin sıklaştırılacağını ve ruhsatsız silah başta olmak üzere tehdit unsurlarına karşı daha etkin mücadele yürütüleceğini vurguladı.

SOSYAL MEDYA VE ŞİDDET İÇERİKLERİ MERCEK ALTINDA

Fiziki önlemlerin yanı sıra dijital tehditler de gündemin önemli başlıkları arasında yer aldı. Çocukları şiddete yönlendirebilecek içerikler, sosyal medya etkisi ve sanal zorbalık gibi unsurlar detaylı şekilde değerlendirildi. Açıklamada, aile-okul-kamu iş birliğinin güçlendirilmesi, psikososyal destek mekanizmalarının yaygınlaştırılması ve çok katmanlı bir eylem planının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Yetkililer ayrıca dezenformasyona karşı yalnızca resmî açıklamaların dikkate alınması çağrısında bulundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
YÖK: “Denklik garantisi” diye bir şey yok
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
YÖK: “Denklik garantisi” diye bir şey yok
WhatsApp
İhbar Hattı