Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyelikleri ve bazı üniversite rektörlüklerine ilişkin atama kararları Resmî Gazete ‘de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, akademide ve YÖK yönetiminde yeni görevlendirmeler yapıldı. Kararlar kapsamında YÖK üyeliğine yeni isimler getirilirken 8 üniversitenin de rektörü belli oldu.
YÖK ÜYELİĞİNE YENİ İSİMLER ATANDI
Atama kararlarına göre, YÖK üyeliklerine Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Prof. Dr. İlhan İlkılıç atandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz ve Prof. Dr. Mürteza Bedir de YÖK üyeliğine seçilen isimler arasında yer aldı.
8 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI YAPILDI
Resmî Gazete ‘de yer alan kararlarla birlikte 8 üniversitenin rektörlük koltuğuna oturan isimler de netleşti. Yapılan atamalar şu şekilde gerçekleşti:
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi: Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar
Hasan Kalyoncu Üniversitesi: Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan
İstanbul Gedik Üniversitesi: Prof. Dr. Feriha Erfan Kuyumcu
İstanbul Topkapı Üniversitesi: Prof. Dr. Emre Alkin
Mudanya Üniversitesi: Prof. Dr. Ahmet Kesik
Sanko Üniversitesi: Prof. Dr. Güner Dağlı
Türk-Alman Üniversitesi: Prof. Dr. Cemal Yıldız
Yalova Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı