Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli’de gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, öğrenci sayısındaki düşüşe rağmen eğitim altyapısının güçlendirilmeye devam ettiğini belirterek, eğitime yapılan yatırımların ülkenin geleceği için büyük katma değer oluşturacağını söyledi.
SAHADA DEĞERLENDİRME VURGUSU
Tunceli Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve başladığı Haziran 2023’ten bu yana eğitim yatırımlarını yerinde inceleyerek istişarelerde bulunduklarını ifade etti.
İllerde fiziki ihtiyaçların yanı sıra akademik başarıyı artıracak proje ve tedbirlerin de değerlendirildiğini belirten Tekin, valilerin koordinasyonunda yürütülen yerel projelerin diğer iller için de örnek oluşturduğunu söyledi.
“TUNCELİ’DE ÖĞRENCİ SAYISI HIZLA DÜŞÜYOR”
Tunceli’nin nüfus artış hızının en ciddi şekilde düştüğü illerden biri olduğunu kaydeden Tekin, öğrenci sayısındaki azalmaya rağmen eğitim altyapısına yatırımların sürdüğünü dile getirdi.
Tekin, kentte derslik başına düşen öğrenci sayısının ilkokullarda 15, ortaöğretimde ise 11 olduğunu belirterek, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilkokullarda 13, ortaokullarda 9, liselerde ise 6 seviyesinde bulunduğunu söyledi.
DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Tunceli’deki okulların deprem analizlerinin tamamlandığını ifade eden Bakan Tekin, güçlendirme yapılması gereken binalarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını, yık-yap kapsamındaki çalışmaların da planlandığını belirtti.
“EĞİTİM YATIRIMLARI BÜYÜK KATMA DEĞER ÜRETECEK”
Eğitime yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar olduğuna dikkat çeken Tekin, eğitim alanında atılan adımların ülke ve millet için önemli katma değerler oluşturacağını vurguladı.
Toplantıya Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve eğitim yöneticileri katıldı.
Bakan Tekin, programı kapsamında Kano Slalom Bahar Kupası Yarışları’nı izleyerek sporcularla bir araya geldi, ardından Hürriyet Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenlerle görüştü.