Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) aldığı kararla üniversitelerde ‘bilim iletişimi ofisleri’ hayata geçirilirken bu kapsamda ofis kuran ilk üniversitelerden birisi de Altınbaş Üniversitesi oldu.
Bilim iletişiminin akademik bilginin toplumla buluşmasını sağlamada ve halkın bilime olan güveni artırmadaki önemine dikkat çeken Doç. Dr. Kaygusuz, “Bilim iletişimini etkin biçimde kullanabilen ülkeler bunun avantajını yaşıyorlar. Bunlar arasında Ar-Ge kültürünün yaygınlaşması, dezenformasyonla mücadele, ekonomik getiriler ve bilim diplomasisi yoluyla yumuşak güç kullanımı yer alıyor.”
”Örnek olarak bilim iletişimi alanında başarılı olan ülkelerde üretilen ürünler, dayanıklı ve kaliteli olarak algılanıyor ve bu nedenle büyük rağbet görüyor. Benzeri biçimde bilim iletişimini doğru şekilde kullanabilen üniversite ve kurumlar, hem akademik çevrelerde hem de toplumda yüksek itibar görüyorlar” dedi.
Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, bilim iletişimi konusunda TÜBİTAK ve üniversitelerin çabalarına rağmen daha fazla yol alınması gerektiğini belirtti. YÖK, 2025 Şubat ayında Ankara’da Bilim İletişimi Ofisi toplantısı düzenledi ve üniversitelerde bilim ile toplum arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefleyen ofislerin önemine vurgu yaptı. Altınbaş Üniversitesi, Bilim İletişimi Ofisini kuran ilk üniversitelerden biri oldu ve YÖK’ün belirlediği standartlarda çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: Manşet Haber
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.