Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Millî Bir Mesele Olarak Maarif Modeli” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Gayemiz yetkin ve erdemli insan hedefine, ruh ve beden bütünlüğünü sağlayarak erişmektir. Sorgulayıcı, üretken, bilge, cesaretli, merhametli, vatansever, ahlaklı, estetik, sağlıklı, iradeli olarak tasnif edilmiş karakter, esasen tüm çözümlerin anahtarıdır. Kişiler arasındaki manevi bağları kuvvetlendirmek, her alanda kalkınmayı sürdürmek ve iç cephemizi tahkim etmek, ancak bunların kazanılması ile gerçekleşebilir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim-kültür, eğitim-nesil ilişkisi, Millî Eğitim Akademisi, mülakatlar, eğitimin paydaşları, öğrenci çalıştayları eğitimin yoğun gündemi arasında. Şüphe yok ki bu konular arasında ağırlığı en fazla olanı aynı zamanda bir perspektif de sunan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’dir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile kurulduğu günden bu yana Bakanlığın asli amacı, evlatlarımızın kalpleri ülke ve millet sevgisiyle çarpan, idraki hakiki manada gelişmiş ve şahsiyet sahibi kişiler olması. Kültür temelli olarak sınırlarını çok daha kesif çizgiyle belirtmek gerekirse, onların millî ve yerli bir bakışla bu toprağın değerlerinin farkında olarak hayata atılmalarını temin etmenin imkânıdır bu model.
Tüm dünyada herkes gibi çocuklar da artık bilgiyi edinmekte sıkıntı yaşamıyor. Bilgiye çok çabuk ulaşabiliyorlar. Başka bir ifadeyle çocuğa eğitim kurumlarında verilen bilgiden ziyade şu önemli: Aktarılan bilgiler gündelik hayatta beceriye dönüşüyor mu, dönüşmüyor mu? İşte ihtiyaç duyduğumuz bu. Eğitim alanında yapılan çalışmalarla bunun artık gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ülkemizin dünya ölçeğinde edindiği yerle irtibatının altını çizmek gerekir.
Atılan tüm bu adımların sağlıklı sonuçlar üretebilmesinin temel koşullarından birisi evlatlarımızın ana dil becerilerinin gelişmesidir. Bu gerçeklikten hareketle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Türkçemiz başta bir konumdadır. Öğrencilerimizin pek çok alanda ilerlemesini engelleyen salgın sürecinden geçtiğimizi hatırlatmak isterim. O zor zamanlarda yoğun sosyal medya kullanımı, eğitim ortamlarından uzak geçirilen günler, zayıflayan sosyal ilişkiler gibi gerekçelerle ciddi sorunlar ortaya çıktı. Birleşmiş Milletlerin bir raporunda pandemi döneminde yaşananların eğitim öğretim süreçlerinde ortaya çıkardığı tahribatın giderilmesinin on yıllar alacağı vurgulanır.
Kaynak: Manşet Haber
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.