Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Uluslararası Balkan Üniversitesinde rektörlük seçimi tamamlandı

Prof. Dr. Mehmet Bulut, Kuzey Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesine rektör seçildi. Bulut, üniversitede yapılan seçimde oy birliğiyle göreve getirildi.

OKULLAR VE ÜNİVERSİTELER 16.10.2026 17:00 Dicle Toğal 65 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Uluslararası Balkan Üniversitesinde rektörlük seçimi tamamlandı
Paylaş:
N

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesinde (IBU) rektörlük seçimi tamamlandı. Prof. Dr. Mehmet Bulut, akademik birimlerde yapılan oylama sonucunda üniversitenin yeni rektörü oldu.

REKTÖRLÜK SEÇİMİNDE OY BİRLİĞİ SAĞLANDI

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre seçim, Kuzey Makedonya Yükseköğretim Kanunu'nun 97. maddesi kapsamında gerçekleştirildi. IBU bünyesindeki altı fakülte ve bir meslek yüksekokulunda serbest, doğrudan ve gizli oy yöntemiyle yapılan seçimde Prof. Dr. Mehmet Bulut, oy birliğiyle rektör seçildi.

PROF. DR. MEHMET BULUT KİMDİR?

1970 yılında Çanakkale'de doğan Mehmet Bulut, 1992'de Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun oldu. Ekonomi ve iktisat tarihi alanlarında lisansüstü eğitim alan Bulut, doktorasını 2000 yılında Hollanda'daki Utrecht Üniversitesinde tamamladı.

Akademik kariyerine 1993'te Kırıkkale Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başlayan Bulut, Başkent Üniversitesinde yardımcı doçent ve doçent olarak görev yaptı. 2008 yılında profesör unvanını aldı. 2011'de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Siyaset Bilimi Fakültesinin kurucu dekanlığına ve rektör yardımcılığına getirilen Bulut, 2012'de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi oldu. Aynı yıl Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyeliğine seçildi.

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİNDE 9 YIL REKTÖRLÜK YAPTI

Prof. Dr. Bulut, 2013-2022 yılları arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin rektörlüğünü yürüttü. Bu dönemde üniversitenin akademik gelişimi, uluslararası işbirlikleri ve araştırma kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulundu. Bulut, 2022-2025 yıllarında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu üyeliğini de üstlendi.

ULUSLARARASI AKADEMİK ÇALIŞMALARDA GÖREV ALDI

Harvard, Princeton, Cambridge ve Oxford üniversitelerinde araştırma ve öğretim faaliyetlerine katılan Bulut, çeşitli şirket ve kuruluşların yönetim kurullarında da görev yaptı.

Çok sayıda kitap ve bilimsel makalesi bulunan Bulut'un araştırmaları, uzun dönemli ekonomik kalkınma, Osmanlı-Avrupa ekonomik ilişkileri, iktisat tarihi ve İslam ekonomisi üzerine yoğunlaşıyor. Bulut'un yeni görev döneminde akademik gelişim, araştırma faaliyetleri ve uluslararası işbirliklerinin üniversitenin öncelikleri arasında yer alması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sakarya'da 16 Ekim 2026 Cuma günü okullar tatil mi?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sakarya'da 16 Ekim 2026 Cuma günü okullar tatil mi?
WhatsApp
İhbar Hattı