Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Okullarda güvenlik önlemleri artıyor: Veliye SMS, okula yetki

Milli Eğitim Bakanlığı, veli randevu sistemini genişletiyor. Yeni sistemin en dikkat çeken yanı ise okullara tanınan randevu alma yetkisi olacak.

GÜNDEM 16.05.2026 17:32 Helin Aygün 27 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Okullarda güvenlik önlemleri artıyor: Veliye SMS, okula yetki
Paylaş:
N

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki olaylar sonrası Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Veli randevuları için SMS bildirimi, çevrim içi görüşme ve okul randevu açma yetkisi geliyor.

Okul saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarıyla gündeme gelen “Veli Randevu Sistemi”nde kapsamlı bir değişikliğe gidilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara göre, "Veli Randevu Sistemi"nin daha etkin hale getirilecek.

RANDEVU ALMA OLANAKLARI GENİŞLETİLİYOR

Daha önce yalnızca velilerin e-Devlet üzerinden randevu almasına izin veren sistem baştan aşağı yenilenecek. Edinilen bilgilere göre, yeni düzenlemeyle okullar, gerektiğinde veli adına randevu oluşturabilecek.

Artık süreç yalnızca veli girişine bağlı olmayacak; okullar da devreye girecek. Gerekli görülen durumlarda okul idaresi, veli adına doğrudan randevu oluşturabilecek. Randevularla ilgili velilere SMS ve e-posta yoluyla bildirim gönderilecek.

RANDEVU KANALLARI ÇEŞİTLENİYOR

Yeni sistemde başvuru kanalları genişletilecek. Veliler; e-Okul VBS Mobil uygulaması, BiP üzerindeki Okul-Veli Asistanı (OVA), MEB İletişim Merkezi (MEBİM) üzerinden de randevu talebinde bulunabilecek.

Bakanlık, oluşturulan randevuların gerçekleşip gerçekleşmediğini ve görüşmelerin hangi konu başlığı altında yapıldığını merkezi olarak takip edebilecek.

ÇEVRİM İÇİ GÖRÜŞME DE GELİYOR

MEB, özellikle çalışan ya da zamanı kısıtlı velileri düşünerek bir adım daha attı. BiP altyapısı üzerinden öğretmen ve velilerin çevrim içi görüşme yapabilmesine olanak sağlanacak. Böylece yüz yüze görüşmeye alternatif dijital bir kanal daha devreye girmiş olacak.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
”50 Yılda 50 Kütüphane” projesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
”50 Yılda 50 Kütüphane” projesi
WhatsApp
İhbar Hattı