Milli Eğitim Bakanlığı, Gazze'de yaşananlara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 14-18 Eylül tarihlerinde okullarda "Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın" etkinliği düzenleyecek.
81 İL VALİLİĞİNE TALİMAT YAZISI GÖNDERİLDİ
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte hayata geçirilecek etkinlik için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 81 il valiliği ve il milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı gönderildi. Yazıda, anayasal güvence altındaki çocuk hakları ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin benimsediği sevgi, saygı, merhamet ve adalet gibi insani değerlere vurgu yapılarak etkinliklerin öğrencilerin yaş ve gelişim seviyelerine uygun şekilde planlanması istendi.
ÇOCUKLAR BARIŞ MESAJLARINI GÖKYÜZÜNE TAŞIYACAK
Türkiye genelindeki okullarda düzenlenecek uçurtma uçurma etkinlikleriyle, öğrencilerin savaş ve çatışmaların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine karşı bilinç geliştirilmesi hedefleniyor. Çalışmayla, Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında temel yaşam, sağlık ve eğitim haklarından mahrum kalan çocuklara yönelik toplumsal duyarlılığın artırılması amaçlanıyor.