Doğuştan bedensel engelli 26 yaşındaki Yasemin Bozkurt, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde çift anadal yaparak sosyoloji ve psikoloji bölümlerinden mezun oldu.
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli Yasemin Bozkurt, azmi ve eğitim başarısıyla çevresine ilham kaynağı olmaya devam ediyor. İlk yıllarda karşılaştığı fiziksel ve sosyal zorlukları ailesi ile öğretmenlerinin desteğiyle aşan Bozkurt, 2021 yılında girdiği üniversite sınavında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyoloji Bölümünü kazandı.
SOSYOLOJİDEN SONRA PSİKOLOJİYİ DE BAŞARIYLA TAMAMLADI
Üniversitedeki başarılı grafiği sayesinde çift anadal yapma hakkı kazanan Bozkurt, akademik kariyerinde emin adımlarla ilerledi. 2025 yılı: Sosyoloji bölümünü bölüm birincisi olarak tamamladı. Bu yıl, İkinci adalı olan Psikoloji bölümünden de başarıyla mezuniyeti hak etti.
Bozkurt, sosyoloji eğitiminin toplumun kendisinden beklentilerini anlamasına katkı sağladığını, psikoloji eğitiminin ise bu bakış açısını mükemmel bir şekilde tamamladığını ifade etti.
"ÇİFT ANADAL YAPMAMIN AMACI İNSANLARA DAHA FAZLA DOKUNABİLMEKTİ"
Başarı hikayesini paylaşan Bozkurt, insanın kendine inandıktan sonra her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Verdiğiniz mücadele sizi mutlaka ileriye taşıyacaktır. Vazgeçmesinler, ben vazgeçmedim. Çift anadal yapmamın amacı da buydu. Kendimi daha fazla geliştirmek ve insanlara daha fazla dokunabilmek için psikolojiyle yoluma devam ettim."
KAMPÜSTEKİ ENGELSİZ ERİŞİM DÜZENLEMELERİNE ÖNCÜLÜK ETTİ
Eğitim hayatı boyunca annesinin her zaman yanında olduğunu belirten Bozkurt, üniversitedeki fiziki engelleri zamanla aşarak kampüsteki engelsiz erişim düzenlemelerine de öncülük etti. Diğer engelli gençlere örnek olan Bozkurt, sözlerini şu mesajla tamamladı:
"Bu süreç, bundan sonraki engelli gençlere de bir yol açacaktır. Sizin yaptığınız küçük mücadele başkası için büyük bir ilham kaynağı olabilir. Kendi hayatınızın iplerini elinize almaktan vazgeçmeyin."