Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Brezilya'dan Discord'a 97 milyon dolarlık dava

Brezilya, 13 yaşındaki bir çocuğun canlı yayındaki intiharının ardından yaş doğrulama ve güvenlik önlemlerinde yetersiz kaldığı gerekçesiyle Discord'a 97 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

GÜNDEM 27.08.2026 10:46 Selin Sözen 94 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Brezilya'dan Discord'a 97 milyon dolarlık dava
Paylaş:
N

Brezilya hükümeti, çocuk ve gençlerin korunmasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle popüler sosyal medya uygulaması Discord aleyhine yaklaşık 97 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

YAŞ DOĞRULAMASI VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ BULUNDU

Federal mahkemede açılan davaya ilişkin yapılan açıklamada, Discord'un yaş doğrulama sistemlerinde ve kullanıcı güvenliğinde ciddi eksiklikler tespit edildiği bildirildi. Şirketin, çocuklar başta olmak üzere savunmasız grupları koruma yükümlülüğünü doğrudan ihlal ettiği vurgulandı.

CANLI YAYINDAKİ TRAJEDİNİN ARDINDAN SÜREÇ HIZLANDI

Süreç, Temmuz ayı sonunda 13 yaşındaki bir kız çocuğunun platformun canlı yayın özelliği sırasında intihar etmesiyle tırmandı. Olayla bağlantılı olarak 5 çocuk gözaltına alınırken, hükümet Discord'un canlı yayın özelliğinin askıya alınması talimatını vermişti.

DİSCORD SUÇLAMALARA YANIT VERDİ

Açılan davanın ardından Discord cephesinden yapılan açıklamada, Brezilya hükümetinin talebinin "orantısız" olduğu ve kararın şirketin platform güvenliğine yönelik yaklaşımını doğru yansıtmadığı savunuldu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Selin Sözen
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Robert Kolejli girişimciden hayvancılıkta yerli genetik hamlesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Robert Kolejli girişimciden hayvancılıkta yerli genetik hamlesi
WhatsApp
İhbar Hattı