Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bakan Tekin: Eğitim bakanlıkları sorumluluk almalı

Bakan Yusuf Tekin, savaşlar ve insan hakları ihlallerinin önlenmesinde eğitim bakanlıklarının sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 06.11.2026 16:54 Dicle Toğal 31 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Bakan Tekin: Eğitim bakanlıkları sorumluluk almalı
Paylaş:
N

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünyada yaşanan savaşlar ve insan hakları ihlallerine karşı eğitim politikalarının önemine dikkat çekti. Tekin, eğitim bakanlıklarının bu sorunların önlenmesinde daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

YAPAY ZEKÂ VE DİJİTAL PLATFORMLARA DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Eğitim Enstitüsünün 5. Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda konuşan Tekin, sosyal medya ve dijital platformların toplumsal etkilerine değindi. Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medya, yapay zekâ, dizi platformları ve benzeri ortamlarla artık insan hakları ihlallerinin çok sıradanlaştığı bir dünyayı yaşayacağız gibi duruyor. Bu nedenle ben katıldığım bütün uluslararası toplantılarda, dünya için büyük bir felakete sebep olabilecek bu süreçte eğitim bakanlıklarının ciddi bir sorumluluğu olduğunu ve bu konuda sorumluluk alması gerektiğini hatırlatıyorum."

MAARİF MODELİ'NDE BARIŞ VURGUSU

Türkiye'nin eğitim programlarında yaptığı değişikliklere değinen Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde eleştirel düşünmenin yanı sıra barış içinde yaşama anlayışına da yer verdiklerini söyledi. Tekin, şöyle konuştu:

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla eğitimin asli işlevinin, insan olarak hep birlikte, barış içinde yaşayacağımız bir dünya inşa etmek olduğunu müfredatın içine yerleştirerek dünyanın gidişatında gördüğümüz bu felakete karşı biz de kendi sorumluluğumuzu yerine getirecek bir adım atmaya çaba gösterdik."

EİT ülkelerine demokrasi, insan hakları ve temel özgürlükleri merkeze alan eğitim çalışmalarını artırma çağrısı yapan Tekin, Türkiye'nin bu alandaki birikimini paylaşmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'nin PISA ve benzeri değerlendirmelerde önemli ilerleme kaydettiğini ifade etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
YÖK'ten Malezya ile ortak diploma ve araştırma programı adımı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
YÖK'ten Malezya ile ortak diploma ve araştırma programı adımı
WhatsApp
İhbar Hattı