Bartın Üniversitesinde (BARÜ) bilgiye daha hızlı ve etkin erişimi sağlamak amacıyla geliştirilen yapay zekâ tabanlı akıllı sohbet asistanı “BARÜ-ebilge”, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından resmen tescillendi.
BARÜ, eğitim, bilim ve teknolojideki yenilikçi çalışmalarını fikri mülkiyet haklarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Üniversitenin Patent Koordinasyon Birimi tarafından yapılan başvuru sonucunda tescillenen “BARÜ-ebilge”, öğrenci ve kullanıcılarına 7/24 bilgi ve rehberlik sağlayan yazılım aracı olarak marka listesine katıldı.
“BARÜ-ebilge”, başta öğrenciler olmak üzere üniversite paydaşlarına, BARÜ’nün eğitim ortamı, fakülte ve bölüm bilgileri gibi merak edilen pek çok konuda dijital rehberlik hizmeti sunuyor. Mini sohbet penceresi üzerinden kullanılan asistan, “genişlet” ikonuyla daha büyük ekranda iletişim kurma olanağı da tanıyor.
Kullanıcılar, anlık mesajlaşma yoluyla ihtiyaç duydukları her an bu sistem üzerinden sorularına cevap alabiliyor. Böylece hem kesintisiz etkileşim sağlanıyor hem de doğru ve güvenilir bilgiye erişim süreci hız kazanıyor.
Tescil edilen markalarıyla dijital altyapısını güçlendiren Bartın Üniversitesi, TÜRKPATENT’ten aldığı marka ve patent tescilleriyle TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi hedeflerine adım adım ilerliyor.
BARÜ, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da (özellikle Amerika’da) uluslararası patent başvuruları ve tescilleriyle dikkat çekiyor. Bu çabalar, üniversitenin hem akademik hem de kurumsal gelişim başlıklarında daha sağlam bir yapı inşa etmesini sağlıyor.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “BARÜ markasını ileriye taşıyacak bu tarz yenilikçi çalışmalar üniversitemizin stratejik vizyonunun bir yansımasıdır,” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Akkaya, özellikle Proje ve Teknoloji Ofisi ile Patent Koordinasyon Birimi’nin çabalarını takdir ederek, tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu.
Kaynak: Manşet Haber