SUBÜ’nün 4 meslek yüksekokulunda 2025-2026 Akademik Yılı ile birlikte 7 yeni programa öğrenci alınacak. Kaynarca S.S. MYO, kurulan iki organize sanayi bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda belirli programların yer aldığı tematik okul haline getirilecek.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayıyla açılan yeni programlar, 2025-2026 Akademik Yılı’ndan itibaren ÖSYM tercih kılavuzunda yer alarak ilk öğrencilerini kabul edecek.
Bu çerçevede SUBÜ’nün:
Bilişim Teknolojileri MYO’da: Bilişim Güvenliği Teknolojisi ve Oyun Geliştirme ve Programlama programları,
Denizcilik MYO’da: Gemi Makineleri İşletmeciliği programı,
Hendek MYO’da: Hidrojen ve Enerji Depolama Teknikerliği ile Yenilenebilir Enerji Teknikerliği programları,
Kaynarca S.S. MYO’da: İç Mekân Tasarımı ve Mobilya ve Dekorasyon programları
açılarak öğrenci alımına başlayacak.
SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin 12 meslek yüksekokulu bulunduğunu ve bu okulları tematikleştirme hedefiyle hareket ettiklerini belirtti. Sarıbıyık, özellikle Kaynarca ilçesinde kurulan Mobilya İhtisas OSB ve Doğu Marmara Makine İmalatçıları OSB sayesinde bu dönüşümün hızlandığını kaydetti.
“İş dünyamızın talepleri doğrultusunda Kaynarca’daki okulumuzda İç Mekân Tasarımı ve Mobilya ve Dekorasyon programlarını açtık. Bu adımlarımızla Kaynarca S.S. MYO’yu bölgeye hizmet eden tematik bir okul haline getireceğiz,” dedi.
Hendek MYO’nun yeni akademik yılda 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 15 bin metrekarelik binasına taşınacağını açıklayan Sarıbıyık, bu bölgedeki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Hidrojen ve Enerji Depolama Teknikerliği ile Yenilenebilir Enerji Teknikerliği programlarının açıldığını duyurdu.
YÖK’ün dijital dönüşüm vizyonu kapsamında yeniden yapılandırılan Bilişim Teknolojileri MYO’ya olan ilginin arttığını vurgulayan Sarıbıyık, “Oyun Geliştirme ve Programlama ile Bilişim Güvenliği Teknolojisi gibi alanlar geleceğe dönük stratejik adımlar. Karasu’da güzel bir kampüs ortamı oluşturmak için ek bina planlarımız da var,” dedi.
Denizcilik MYO’nun sahip olduğu altyapı, akademik kadro ve teknik donanım sayesinde mezunların hızla iş bulduğunu belirten Sarıbıyık, “Gemi Makineleri İşletmeciliği Programı ile sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Denizcilik sektörünün bizden beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Sarıbıyık, tüm program açılımlarında iş dünyasıyla koordinasyon içinde çalıştıklarını belirterek, “Tematikleşme sürecimiz ve iş dünyasıyla olan güçlü bağlarımız, üniversitemizi örnek gösterilen bir uygulamalı eğitim kurumu haline getiriyor,” dedi.
Kaynak: Manşet Haber