Cumhurbaşkanlığı kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı personelinin ek ders ücretlerinde kapsamlı bir revizyona gidildi. İlkokulda takviye programından tatil çalışmalarına kadar onlarca kalemde yeni esaslar belirlendi.
Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile okul müdürlerinden sınıf öğretmenlerine, rehberlik uzmanlarından müfettişlere kadar çok sayıda görevlinin haftalık ek ders çizelgesi sil baştan hazırlandı.
2 VE 3. SINIFLARA 160 SAATLİK TAKVİYE PROGRAMI
Düzenleme ile ilkokul öğrencileri için yeni bir uygulama başlatılıyor. Buna göre 2. ve 3. sınıflarda Türkçe ile matematik derslerinden ek destek alınabilecek. Bir öğretmenin azami 10 öğrenciyle ilgileneceği bu kurslar, eğitim öğretim yılı boyunca toplamda 160 saati aşmayacak şekilde planlanacak.
TATİL DÖNEMLERİ VE YÖNETİCİLERE REVİZE TARİFE
Yaz tatili ve ara tatillerde çalışan personelin ücretlendirme sistemi de güncellendi. Yeni düzenlemeye göre tatilde görev yapan yöneticilere haftalık 10 saat, atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 44 saat, diğer branş öğretmenlerine ise 30 saat ek ders ücreti tahakkuk ettirilecek.
Öte yandan Anadolu, fen, sosyal bilimler, spor ve mesleki teknik liseler ile okul öncesi ve özel eğitim kurumlarındaki okul müdürleri ve müdür başyardımcılarına haftada 25 saat; müdür yardımcılarına ise 20 saat ek ders ödemesi yapılacak.
AKADEMİ PERSONELİNE ÖZEL STANDART
Rehberlik ve Araştırma Merkezleri bünyesinde çalışan özel eğitim öğretmenlerine ve öğrencisiz “Ar-Ge”, “Tanıtım Pazarlama”, “Tasarım Üretim” bölümlerinde görevli öğretmenlere haftada 15 saat ek ders verilecek. Milli Eğitim Akademisi’nde ise eğitim uygulama merkezlerinde ikinci görevle müdürlük yapanlara 30 saat, müdür yardımcılarına 20 saat ek ders tanındı. Öğretmen adaylarına uygulamalı ders veren öğretmenler haftada 5 saat, bu süreçteki okul müdürleri ise 3 saat ek ders alacak.
DENETİM VE DİĞER KURUMLARDA SON DURUM
Eğitim müfettişleri haftalık 15, yardımcıları ise 10 saat ek ders ücretine kavuşurken; açıköğretim, öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticileri 20 saat, açıköğretim ve ölçme değerlendirme merkezleriyle ders araç gereçleri üreten akşam sanat okulu öğretmenleri de 18 saat üzerinden ödeme alacak.