Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Adıyamanlı Kerem Tuncel, başarısının sırrını paylaşırken gelecek hedefini de açıkladı: "Baykar Fen Lisesi'ne gidip milli teknoloji çalışmalarına katkı sağlamak istiyorum."
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Türkiye genelinde 500 tam puan alan şampiyonların başarı hikayeleri netleşmeye başladı. Bu gurur tablosunda yer alan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Kerem Tuncel, tam puan alarak büyük bir başarıya imza attı. Sınav sürecini ve geleceğe dair planlarını paylaşan Tuncel, başarısının tesadüf olmadığını gösterdi.
"BAŞARIMIN SIRRI AZİM, DİSİPLİN VE İNANMAK"
Sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alan Kerem Tuncel, bu süreçte elde ettiği başarının arkasında yatan faktörleri azim, disiplinli çalışmak ve başarıya inanmak olarak özetledi. Eğitim hayatına doğru adımlarla devam etmek istediğini belirten Tuncel, "Bu süreçte Proje İmam Hatip Ortaokulundaki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Hedefim Baykar Fen Lisesine gidip milli teknoloji çalışmalarına katkı sağlamak" diyerek rotasını çizdi.
OKUL YÖNETİMİ VE AİLEDEN TAM DESTEK
Kerem'in bu büyük başarısı hem okulunu hem de ailesini gurura boğdu. Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü İbrahim Halil Sever, sonucun gurur verici olduğunu belirterek, "Bu başarının arkasında öncelikle inanmışlık, fedakarlık ve azim var. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi. Baba Osman Tuncel ise oğlunun sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını vurgulayarak, disiplinli çalışmanın karşılığını aldıklarını ifade etti.
ŞAMPİYONLARIN DOSTLUĞU SINAV GÜNÜNDE DE SÜRDÜ
Sınav sonuçlarının ardından ortaya çıkan bir diğer anlamlı detay ise arkadaşlık bağları oldu. Adıyaman'da 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden Kerem Tuncel ile bir diğer şampiyon Kerem Polat'ın arkadaşlığı dikkat çekti. Farklı okullarda eğitim görmelerine rağmen sıkı dost olan iki arkadaşın, sınav günü de okula birlikte gittikleri aileleri tarafından kaydedilen görüntülerle belgelendi.