Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Geleceğin savunma teknolojisine Mavi Vatan’da genç imzası

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında yarışan mühendislik öğrencileri, tamamen yerli ve otonom imkanlarla geliştirdikleri su altı roket projeleriyle savunma sanayisinin geleceğinde rol almayı amaçlıyor.

GÜNDEM 23.08.2026 11:28 Selin Sözen 79 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Geleceğin savunma teknolojisine Mavi Vatan’da genç imzası
Paylaş:
N

TEKNOFEST Mavi Vatan bünyesinde düzenlenen su altı roket yarışmasında yer alan üniversiteliler, kendi geliştirdikleri otonom araçlar ve yerli devre kartlarıyla yerli savunma sanayisine katkı sağlamayı hedefliyor.

ÖZGÜN TASARIM VE OTONOM TEKNOLOJİLER ÖN PLANDA

Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen organizasyonda yer alan Gaziantep Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, yaklaşık bir yıllık emeğin ürünü olan projelerini sergiledi. Elektrik-elektronik kart tasarımı ve baskısını tamamen bünyelerinde gerçekleştiren gençler; torpido formunda, otonom hareket edebilen ve su altında roket ateşleme görevi yürüten özgün sistemler geliştirdi.

DÜNYADA YENİ GELİŞEN ALANDA "BİZ DE VARIZ" MESAJI

Genç mühendis adayları, su altı roket teknolojilerinin dünya genelinde de henüz yeni gelişmekte olan ve açık bir alan olduğunu vurguladı. Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını ve ROKETSAN gibi kurumların çalışmalarını örnek aldıklarını belirten öğrenciler, bu alandaki bilgi birikimini artırarak ilerleyen dönemde ürettikleri sistemlerin aktif olarak kullanıldığını görmeyi hedeflediklerini ifade etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Selin Sözen
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Eğitim Gücü Sen’den önlük uygulamasına yönelik açıklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Eğitim Gücü Sen’den önlük uygulamasına yönelik açıklama
WhatsApp
İhbar Hattı