SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayrağa saldırıya sert tepki

Haber görseli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Suriye ordusunun sahadaki operasyonlarının haklı ve meşru olduğunu vurgularken, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik tutumunun değişmediğini söyledi.

“SURİYE ORDUSUNUN MÜDAHALESİ HAKLI VE MEŞRUDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayının ikinci haftasında Suriye güvenlik güçlerine yönelik saldırıların ardından Suriye ordusunun harekete geçtiğini belirtti. Erdoğan, önce Halep kent merkezindeki bazı mahallelerde, ardından Fırat’ın batısındaki bölgelerde operasyonlar düzenlendiğini ifade etti. Son bir hafta içinde ise Halep’teki mahallelerin yanı sıra Fırat’ın doğusundaki bazı alanların da yasa dışı silahlı unsurlardan temizlendiğini kaydetti.

“TEK, BİRLEŞİK VE BAĞIMSIZ SURİYE’Yİ SAVUNUYORUZ”

Türkiye’nin en başından bu yana toprak bütünlüğü korunmuş, siyasi birliği olan tek bir Suriye devleti fikrini savunduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırlarında ülke güvenliğini tehdit edecek ayrılıkçı bir yapıya asla izin verilmeyeceğini yineledi. Erdoğan, Suriye devletinin ve ordusunun; farklı etnik kökenlerin, inançların ve mezheplerin bir arada yaşayabileceği birleşik ve bağımsız bir Suriye inşa etme çabasını, komşu ve kardeş ülke olarak desteklediklerini söyledi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE NET MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin bölgede varlığını sürdürmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu yapıların hedeflerine ulaşamayacağını dile getirdi. Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığının devam ettiğini vurguladı.

“BAYRAĞIMIZA UZANAN KİRLİ ELLERDEN HESAP SORULACAK”

Konuşmasında Türk bayrağına yönelik saldırılara da sert tepki gösteren Erdoğan, bu tür girişimlerin asla karşılıksız kalmayacağını söyledi. Erdoğan, “Bayrağımıza uzanan kirli elleri tek tek bulacağız ve bunun hesabını mutlaka soracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi 

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.