Muğla’da sahte sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret ile yanıltıcı bilgi yayma suçlarına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 9’a yükseldi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “hakaret”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında Seydikemer ilçesinde firari şüphelileri bir villada sakladıkları belirlenen İ.B., H.D. ve F.O. gözaltına alındı. Böylece operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 9 oldu.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Dün sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında Bodrum, Marmaris ve Milas’ta adreslerinde bulunamayan şüphelilerden R.K.K., S.Ü.Ö., S.C.S. ve C.D. Seydikemer’de saklandıkları villada yakalandı. P.B. ve S.K. ise ikametlerinde gözaltına alındı.
Operasyon öncesinde gözaltı bilgisine ulaştıkları için cep telefonlarını değiştirdikleri öğrenilen zanlıların evlerindeki dijital materyallere el konuldu.