SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Yılın ilk MGK'sı toplanıyor: Masada kritik başlıklar var

Haber görseli

Yeni yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek.

SURİYE'DEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINACAK

Toplantının öncelikli gündem maddesi Suriye olacak. Ankara’nın yakından izlediği sahadaki gelişmeler tüm yönleriyle ele alınacak. Şam yönetimi ile terör örgütü SDG arasındaki ateşkes anlaşmasının sahaya yansımaları toplantıda değerlendirilecek.

Suriye’deki gelişmeler kapsamında, terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefi doğrultusunda atılabilecek adımlar istişare edilecek.

GAZZE'NİN YENİDEN İNŞASI GÜNDEMDE

MGK toplantısında Gazze de gündem başlıkları arasında yer alacak. ABD öncülüğünde kurulan Barış Kuruluna Türkiye’nin kurucu üye olarak katılımı çerçevesinde, Gazze’nin yeniden inşası ve ihyası sürecinde Ankara’nın üstlenebileceği roller masaya yatırılacak.

BÖLGESEL GÜVENLİK MASADA OLACAK

Kurulda, ABD ile İran arasındaki gerginlik de ele alınacak. Bölgesel düzeyde oluşabilecek güvenlik risklerine karşı alınabilecek tedbirler değerlendirilecek.

Toplantının diğer gündem maddeleri arasında Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine yönelik diplomatik girişimler ile PKK, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı sürdürülen terörle mücadele operasyonları yer alacak.

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.