Milli Para Badminton Takımı, Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen uluslararası turnuvada sergilediği performansla dikkat çekti. Ay-yıldızlı ekip, zorlu mücadelelere sahne olan organizasyonda 2 altın, 3 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Turnuva boyunca farklı klasmanlarda mücadele eden milli sporcular, Türkiye’nin para badminton alanındaki istikrarlı yükselişini bir kez daha ortaya koydu.
ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYALAR ÖNE ÇIKTI
Türkiye Milli Paralimpik Komitesinin verdiği bilgilere göre, milli takım kadınlar ve erkekler kategorilerinde çeşitli sınıflarda korta çıktı. Altın madalyalar, SL4 tekler kategorisinde Tuğçe Çelik’in başarılı performansı ve WH1-WH2 karışık çiftlerde Muhammad Omair–Emine Seçkin ikilisinin uyumlu oyunuyla geldi. Gümüş madalyalar ise Emine Seçkin’in WH2 teklerdeki mücadelesi, Halime Yıldız’ın SL3 tekler kategorisindeki başarısı ve Narin Uluç–David Follett çiftinin WH1-WH2 karışık çiftlerdeki performansıyla kazanıldı. Bu sonuçlar, milli takımın hem bireysel hem de çiftler kategorilerinde rekabet gücünü gözler önüne serdi.
BRONZ MADALYALARLA BAŞARI PERÇİNLENDİ
Turnuvada bronz madalya kazanan sporcular da milli takımın toplam madalya sayısına önemli katkı sağladı. Narin Uluç (WH2 tekler), Cemregül Arıcan ve İlker Tuzcu (SU5 tekler), Mustafa Tuğra Nur (SL3 tekler) ve Elif Dokuzluoğlu (SH6 tekler) bireysel kategorilerde bronz madalya elde etti. Çiftler müsabakalarında ise İlker Tuzcu–Burak May (SU5 erkek çiftler) ile Hüseyin Sağın–Elif Dokuzluoğlu (SH6 karışık çiftler) üçüncülük kürsüsüne çıktı. Milli Para Badminton Takımı, bu sonuçlarla Kahire’deki organizasyonu güçlü bir tabloyla tamamlayarak uluslararası arenada adından söz ettirdi.