1xbet betist supertotobet

Bugun...

MEB’den etkinlik düzenlemesi

MEB, milli eğitim müdürlüklerinden alınan izinlerle okullarda yapılan etkinliklerle ilgili harekete geçti.
facebook-paylas
 Tarih: 28-01-2020 10:46:46  -   Güncelleme: 28-01-2020 10:56:46

MEB’den etkinlik düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan izinlerle ülke çapında okullarda düzenlenen etkinlikler için taşra teşkilatına yeni bir yönerge göndererek, değerlendirme komisyonu kurulacağını açıkladı.

 

Bakanlık, etkinlik izinlerinin tek elde toplanması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine “Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi” göndererek yeni talimatlarını iletti. Bakanlığın gerekçesi ise; etkinliklerin “düzenli ve belli bir disiplin içinde” düzenlenmesi şeklinde açıklandı. 

 

Bakan Ziya Selçuk’un onayının ardından gönderilen resmi yazıya göre komisyon, etkinliğin ilgili birimlerinden daire başkanı seviyesindeki temsilcilerden 4 asıl ve 4 yedek üyeden oluşacak.

Ayda iki kez toplanması planlanan komisyonun sekreteryalığını Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yürütecek.

Komisyona yapılan başvurulardan uygun görülenler “e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü”ne işlenecek.

MEB, etkinlikler için diğer resmî kurum ve kuruluşların da görüşünü alarak etkinlik düzenleyenlerin bilgilerini soruşturabilecek. 

 

Etkinliklerde; kurum, kuruluş, firma, marka ve kişi reklamını veya tanıtımını ön plana çıkaran ifade ve ögelere yer verilemeyecek.

 

Bakanlık, etkinlik izinleri için başvuranların fotoğraflı özgeçmişleri, adlî sicil belgeleri ile diploma, sertifika ve yapılacak etkinliğin gerektirdiği diğer evrakları isteyecek.

 

Ayrıca başvurularda etkinliğin bütçesi, bütçe kaynakları ile ayrıntılı faaliyet planı ve takvimi yer alacak. Başvuru yapan kurum veya kuruluşun sponsoru varsa, sponsorluk anlaşmasının aslı veya noterden onaylı örneği de sosyal etkinlik izin başvurusunda yer alacak.

 

  Bu haber 1357 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MEB Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI