Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), 2025 yılının son ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi’ne (E-TÜFE) göre Aralık ayında tüketici fiyatları bir önceki aya kıyasla yüzde 2,11 oranında arttı. Bu artışla birlikte 2025 yıl sonu yıllık enflasyon oranı yüzde 56,14 olarak hesaplandı. Açıklanan veriler, yıl boyunca yüksek seyreden enflasyonun aralık ayında da etkisini sürdürdüğünü ortaya koydu.
ARALIK AYINDA AYLIK ENFLASYON YÜZDE 2,11 OLDU
ENAG’ın verilerine göre Aralık ayındaki yüzde 2,11’lik aylık artış, önceki aya yakın bir seviyede gerçekleşti. Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 2,13 olarak ölçülürken, yıllık enflasyon oranı yüzde 56,82 seviyesinde hesaplanmıştı. Aralık ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonda sınırlı bir düşüş yaşansa da, oranların halen yüksek seviyelerde olduğu görüldü. ENAG’ın hesaplamaları, fiyat artışlarının yılın son ayında da devam ettiğine işaret etti.
TÜİK VERİLERİ BEKLENİYOR, GÖZLER RESMİ ENFLASYONDA
ENAG’ın açıkladığı Aralık enflasyonunun ardından dikkatler Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) paylaşacağı resmi verilere çevrildi. TÜİK’in aralık ayına ilişkin enflasyon rakamlarını saat 10.00’da açıklaması bekleniyor. 2025’in son ve en kritik ekonomik göstergelerinden biri olan enflasyon verileri, hem piyasalar hem de milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. ENAG ve TÜİK verileri arasındaki farkın nasıl şekilleneceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.
Kaynak: Haber Merkezi