SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

ABD’den Suriye mesajı: Gerilimin düşürülmesi çağrısı!

Haber görseli

Beyaz Saray, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Başkan (Donald) Trump, istikrarlı, birleşik ve hem kendi içinde hem de komşularıyla barış içinde bir Suriye’yi destekliyor.” ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray yetkilisi, AA muhabirinin sorusuna yazılı yanıt vererek, “Başkan Trump’ın barışçıl ve müreffeh bir Orta Doğu vizyonunun temel unsurlarından biri istikrarlı ve birleşik bir Suriye’dir.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada ayrıca, Suriye’nin yeniden terörizm üssü haline gelmemesi gerektiği vurgulanarak, “İstikrarlı ve egemen bir Suriye, bölgenin istikrarı için hayati önem taşımaktadır.” denildi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İTİDAL ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Suriye’de tüm taraflara itidal çağrısı yaptı. Bakanlık, herkesin barışçıl ve istikrarlı bir Suriye’nin yeniden inşasına odaklanması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ın, Suriye yönetimi ile SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG arasındaki diyaloğu desteklemeye devam ettiği ifade edildi.

ENTEGRASYON ANLAŞMASINA VURGU

Bakanlık açıklamasında, “Büyükelçi Barrack’ın öncülüğünü yaptığı toplantılar, SDG ile Suriye hükümeti arasında 10 Mart’ta imzalanan entegrasyon anlaşmasının uygulanmasına ve bu anlaşmaya yeniden bağlılık gösterilmesine odaklanmaktadır.” denildi.

SURİYE’DE SON OLAYLAR

Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG’nin Halep’e düzenlediği saldırılarda 6 Aralık’tan bu yana 9 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı. Suriye ordusu, örgütün Halep’te işgal ettiği Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerindeki mevzilerine nokta operasyonlar düzenledi. Operasyon sonrası bölgede yoğun çatışma sesleri yükseldi.

Terör örgütü ise Halep’in çeşitli bölgelerinde sivil yerleşimlere saldırılar gerçekleştirdi. SANA’ya konuşan sağlık yetkilileri, akşam saatlerinde düzenlenen saldırılarda 2 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böylece PKK/YPG’nin saldırılarında ölenlerin sayısı 9’a yükseldi, yaralananların sayısı ise 55 olarak kaydedildi. Yaralılar arasında sağlık çalışanlarının da bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.