DOLAR 40,7864 0%
EURO 47,4348 -0.19%
ALTIN 4.436,090,26
BITCOIN 48085291.22199%
İstanbul
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’de örnek program, Tosya MYO’da iş garantili eğitim modeli

Türkiye’de örnek program, Tosya MYO’da iş garantili eğitim modeli

6 Ağustos 2025 15:21
Türkiye’de örnek program, Tosya MYO’da iş garantili eğitim modeli
0

BEĞENDİM

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mobilya ve Dekorasyon Programı, uygulamalı eğitim modeli ve sektörle kurduğu güçlü bağlar sayesinde öğrencilere mezuniyetlerinin ardından iş bulma konusunda güçlü bir avantaj sağlıyor.

SANAYİ İLE İÇ İÇE EĞİTİM MODELİ

Türkiye’nin önde gelen mobilya üretim merkezlerinden biri olan Tosya’da konumlanan program, öğrencilere sanayiyle doğrudan temas kurabilecekleri, pratik ve saha temelli bir eğitim ortamı sağlıyor. Öğrenciler, eğitimleri boyunca atölyelerde gerçek üretim süreçlerine aktif olarak katılarak pratik deneyim elde ediyor.

MEZUNLARA YEREL İSTİHDAM FIRSATI

Program mezunları, başta Tosya olmak üzere Kastamonu ve çevresindeki mobilya firmalarında rahatlıkla istihdam edilebiliyor. Yerel işletmelerle yapılan stajlar, iş başı uygulamaları ve Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü istihdam takip sistemleri, mezunların iş gücüne hızlı entegrasyonunu destekliyor.

UYGULAMALI EĞİTİM VE MESLEKİ DONANIM BİR ARADA

Mobilya ve dekorasyon programı, yalnızca teorik bilgiyle değil, aynı zamanda uygulamalı üretim süreçleriyle donatılmış nitelikli teknik elemanlar yetiştiriyor. Eğitim sürecinde sunulan ahşap işçiliği derslerinde, geleneksel ustalık teknikleri modern üretim yöntemleriyle bir araya getirilerek bütüncül bir öğrenme deneyimi sunuluyor.

GİRİŞİMCİLER VE UZMANLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Program, mobilya sektöründe kendi işini kurmak isteyen girişimciler ile alanda uzmanlaşmayı amaçlayan teknik eleman adayları için değerli bir fırsat sunuyor. Mezunlar, ister kendi işini kurabiliyor isterse sektörde donanımlı personel olarak görev alabiliyor.

“MEZUNLARIMIZ DOĞRUDAN İŞ HAYATINA GEÇİŞ YAPIYOR”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, mobilya ve dekorasyon programının üniversite-sanayi iş birliği açısından örnek bir model oluşturduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Mobilya sektörünün kalbi sayılabilecek Tosya’da yer alan bu programımız, öğrencilerimize yalnızca teknik bilgi kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda mezun olduklarında onları bekleyen iş fırsatlarıyla tam anlamıyla bir meslek kazandırıyor. Öğrencilerimiz, eğitimlerini tamamladıktan sonra doğrudan iş hayatına adım atabiliyor.”

Kaynak: İHA

En az 10 karakter gerekli