1xbet betist supertotobet

Bugun...

YÖK’ten karmaşaya son

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yükseköğretim öğrencilerine uygulamalı eğitimler karşılığında ödenecek ücret ve sigortalamaya ilişkin esasları belirlediği yönetmelik taslağını kamuoyuna sundu.
facebook-paylas
 Tarih: 22-01-2020 17:45:48  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:42:48

YÖK’ten karmaşaya son

“Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” taslağını web sitesinde yayımladı.

Üniversitelerde uygulamalı eğitime farklı isimler verilmesi nedeniyle yaşanan kargaşa, YÖK’ü harekete geçirdi. Ücret ödenmesinde ve sigortalama hususunda çeşitli sorunlara ve davaların açılmasına yol açan kargaşaya çözüm getirmek, aynı zamanda yükseköğretim kurumları arasında uyum sağlamak amacıyla bir çerçeve yönetmelik hazırlandı.

Yönetmelikte öğrencilerin hangi uygulamalı eğitim kapsamında ücret alacağı veya sigortalanacağı ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

Açıklamada, üniversitelerde uygulamalı eğitimlere ilişkin farklı isimler kullanılmasından ötürü uygulamada sorun yarattığı ve uygulamalı eğitimlerin amacına ulaşmasına engel olduğu vurgulandı.

Yükseköğretim Kanunu ve Mesleki Eğitim Kanunu’na göre üç tür uygulamalı eğitim bulunuyor:

Ders dönemlerinde bir ders olarak verilen uygulamalı eğitime “işletmede mesleki eğitim”, yaz tatili veya ara tatillerde yapılan uygulamalı eğitime “staj”, bir dersin uygulamalı bölümüne (laboratuvar çalışması, klinik uygulaması vb.) ise “uygulamalı ders” deniliyor.

Kurumun web sitesinde yayımlanan taslak, yükseköğretim alanındaki paydaşlardan gelen görüş ve öneriler doğrultusunda son şeklini alacak.

 

  Bu haber 1215 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YÖK Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI