1xbet betist supertotobet

Bugun...

YKS takvimi belli oldu

Liseden üniversiteye geçiş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi açıklandı.
facebook-paylas
 Tarih: 23-01-2020 21:36:42  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:35:42

YKS takvimi belli oldu

Üç oturumda düzenlenecek YKS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), "2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi"ne göre YKS, 20-21 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Sınav başvuruları, 6 Şubat-3 Mart tarihlerinde yapılabilecek.

YKS sonuçları ise, 23 Temmuz’da açıklanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran'da, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 21 Haziran'da yapılacak.

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okuyan öğrencilerle bir ortaöğretim kurumundan mezun olan üniversite adayları YKS’ye başvurabilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde (ÖSYM AİS) geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden, ÖSYM AİS’te geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinden başvuru yapabilecek.

YKS adayları, seçtikleri oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı veya banka kartı ile sınav başvuru süresinde yatırabilecek.

 

  Bu haber 1532 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SINAV Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI