Ege Üniversitesi, eğitimde kalite güvencesi ve uluslararası tanınırlık açısından bir başarıya daha ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Dr. Mustafa Necmi İlhan, Ege Üniversitesi Senatosu’na konuk olarak “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Geleceğin Meslekleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) sürecinde elde ettiği başarıya dikkat çekti. Budak, Ege Üniversitesi’nin 70 programla TYÇ logosu kullanma hakkına sahip olarak Türkiye’de birinci sıraya yerleştiğini belirtti. “Tam akredite, millî yenilik ödüllü, spor dostu kampüs unvanlı ve sağlık temalı öncü araştırma üniversitemiz, TYÇ logosunu en çok kullanan üniversite olmanın gururunu yaşıyor. Bu logo, mezunlarımızın diplomalarının uluslararası düzeyde tanınmasını sağlıyor ve eğitim niteliğimizin dünya standartlarını karşıladığını bir kez daha tescilliyor,” dedi.
Rektör Budak, TYÇ logosunun uluslararası geçerliliği olan bir kalite etiketi olduğunu vurgulayarak, bu başarıya 70. yılında ulaşmanın anlamlı olduğunu belirtti. Bu başarının, Ege Üniversitesi’nin öğrenci merkezli eğitim anlayışı, güçlü kalite güvencesi sistemi ve uluslararası vizyonu sayesinde elde edildiğini vurguladı.
Toplantının onur konuğu olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Dr. Mustafa Necmi İlhan, senato üyelerine “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Geleceğin Meslekleri” konulu kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda TYÇ sisteminin yapısı, uygulama alanları ve gelecekte öne çıkacak mesleki yeterlilikler üzerine bilgi verildi. Katılımcılar, geleceğin meslekleri ve nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyaçla ilgili yapılan değerlendirmeleri ilgiyle takip etti.
Etkinlik, soru-cevap oturumu ve katılımcıların değerlendirmeleriyle tamamlandı. Rektör Budak, katkılarından dolayı Dr. Mustafa Necmi İlhan’a teşekkür ederek, kalite odaklı eğitim vizyonlarını sürdüreceklerini belirtti. Emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Budak, bu başarının öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: Manşet Haber