1xbet betist supertotobet

Bugun...

TÜRKİYE - 1 saatte hayat kurtaran cihaz

Dünya’da ölüm sebepleri sıralamasında ikinci sırada gösterilen Pulmoner Emboli Hastalığı (akciğere pıhtı atması), Türkiye'nin geliştirdiği tıbbi cihazla artık kısa sürede tedavi ediliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 01-02-2020 16:24:46  -   Güncelleme: 01-02-2020 16:36:46

TÜRKİYE - 1 saatte hayat kurtaran cihaz

 Türkiye’nin önde gelen tıbbi cihaz üreticisi RD Global-İnvamed’in ürettiği cihaz Water Jet, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nde kullanıldı.

 

Alanında uzman hekimler tarafından yapılan operasyon sonrasında hasta bir günde tedavi edilerek taburcu oldu.

 

Akciğerlerdeki damarlarda pıhtı ya da başka bir materyal nedeniyle gelişen tıkanıklığa Akciğer Embolisi teşhisi konuyor.

 

Bacaklarda oluşan kan pıhtılarından kaynaklanan tıkanıklığın akciğerlere kan akışını engellemesi ölüme yol açıyor.

 

Ani başlayan ve giderek artan nefes darlığı, göğüs ağrısı, öksürük, kan tükürme, bacakta şişme, kızarıklık ve ağrı, bayılma hissi, terleme, huzursuzluk, ölüm korkusu; hastalığın en önemli belirtileri arasında gösteriliyor.

 

HASTALIKTAN MİLYONLAR ÖLÜYOR

 

Sözkonusu hastalıktan sadece Amerika’da her yıl 300 bin kişi, Avrupa’da 500 bin kişi hayatını kaybediyor.

 

Türkiye’de ise çoğunlukla kesin tanı kalbe bağlı ölüm olarak değerlendirildiği için istatistiksel veri ortaya konulamıyor.

 

Genellikle pıhtı eritici ilaçlar ile tedavi edilmeye çalışılan hastalığa Türkiye'nin geliştirdiği yeni tıbbi cihaz ile kısa sürede son veriliyor.

 

İLK HASTA TEDAVİ EDİLDİ

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hastanesi’nden Prof. Dr. Turhan Yavuz, Dr. Altay Nihat Acar ve Dr. Kübra Yavuz tarafından akciğer damarlarında pıhtı saptanan hasta Water Jet ile tedavi edildi.

 

Nefes darlığı, çarpıntı gibi belirtileri bulunan ve ana akciğer ile sol akciğer damarlarının tamamı ve sağ akciğer damarının alt kısmı tamamen tıkalı olduğu görülen hasta hayati risk sebebiyle ameliyata alındı.

 

Hastanın Water Jet ile akciğer damarına ulaşılarak pıhtı eritilip akciğerinden dışarı atıldı.

 

Patenti Türkiye’ye ait tıbbi cihaz Water Jet ile yapılan işlem bir saat sürdü.

 

Genel anestezi yapılmadan sonlandırılan işlemde hasta aynı gün ayağa kalktı ve hastaneden taburcu edildi.

 

DİNÇ: DÜNYADA ÇIĞIR AÇACAK

 

Rd Global & İnvamed Sağlık Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 

"Pulmoner emboli vakaları dünya genelinde en ölümcül hastalıklardan birisi olarak kabul edilmektedir. Geliştirdiğimiz Water Jet teknolojisinin pulmoner emboli (akciğere pıhtı atması) tedavisinde dünyada bir çığır açacağına inanıyoruz. En kısa zamanda da çok uluslu olarak dünyanın birçok merkezinde bu çalışmaları yapacağız ve tedavi mekanizmamızı çok ciddi şekilde geliştirip insan sağlığına faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda dünyada en çok ölüm sebeplerinden biri olan akciğer embolisi ile ilgili geliştirilen bu cihaz tıp adına gerçekten umut verici."

 

  Bu haber 2725 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YÖK Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI