1xbet betist supertotobet

Bugun...

TEV’den 59 öğrenciye burs

Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) 2007 yılından bu yana yürüttüğü ''Üstün Başarı Bursu'' programının yeni bursiyerleri, İstanbul'da bir otelde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 12-02-2020 15:41:49  -   Güncelleme: 12-02-2020 15:43:49

TEV’den 59 öğrenciye burs

 

Bugüne kadar 705 gencin bu burstan yararlandığını anlatan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

"Hepimiz mutabıkız ki, bir ülkenin sahip olduğu en önemli sermaye, geleceğini şekillendirecek olan gençlerin bilgi ve yetenekleridir. TEV olarak bu bilinçle tam 53 yıldır gençlerimizin eğitimine destek olarak, ülkemizin aydınlık yarınları için çalışıyoruz. 

 

Türkiye'nin vakfı olarak TEV'in yurtiçinde 25 bini aşan bursu, milli eğitimin hizmetine sunduğu eğitim kurumları, uluslararası kuruluşlar ve üniversiteler tarafından sağlanan önemli işbirlikleri, yurtdışı burslar, mezunlarımızın akademi ve sosyal hayatta katlanarak artan gurur verici başarılar, yüksek lisans ve doktora programları, bunlar başarılı çalışmalarımızın birer göstergesi. ''

 

Yırcalı, ''Bugüne kadar toplam 705 gencimiz vakfımızdan bu bursu almaya hak kazandı. Bursu almaya devam eden 154 gencimiz bulunuyor. Bugün ise dostlarımız, geleceğin 58 lider adayını daha sizlerle tanıştıracağız. Bu gençlerimiz ülkemizin 24 farklı ilinden gelerek ailemize katıldı’’ dedi.

 

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, "705 öğrencimiz üstün başarı burslarımızdan faydalandı. Şu anda 213 öğrencimiz üstün başarı bursu alıyor. Farklı fakültelerden, üniversitelerden burs alan öğrencilerimiz var. Toplam 28 ilden öğrencimize burs veriyoruz. Dört aşamalı bir seçim süreci yürüttük. 3 bin 877 öğrenci belirlendi’’ dedi.

 

Günay, ''Elemeyi geçen 523 aday, üç ilde düzenlenen kompozisyon sınavına alındı. 162 öğrenci mülakata davet edildi. Bunun sonucunda 53 öğrencimiz üstün başarı bursu almaya hak kazandı. Üçü müzik, üçü görsel sanatlar olmak üzere, altı öğrencimiz de üstün başarı bursiyeri olarak seçildi” diye konuştu.

 

(Kaynak: Hürriyet) 

  Bu haber 1048 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ETKİNLİKLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI