1xbet betist supertotobet

Bugun...

Semanur, hasret kaldığı okuluna kavuştu

Ağrı'da yaşayan 13 yaşındaki Semanur Uzun, maddi yetersizlik ve annesinin rahatsızlığı sebebiyle Murat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 8'inci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı.
facebook-paylas
 Tarih: 12-02-2020 11:00:00  -   Güncelleme: 01-11-2022 19:09:31

Semanur, hasret kaldığı okuluna kavuştu

''Benim Öğrencim'' projesi kapsamında Semanur Uzun'un bir yıldır okuldan ayrı olduğunu belirleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, bir heyetle Uzun ailesini ziyaret etti. Maddi destek ve annenin tedavisi konusunda yardımcı olacaklarını belirten Tekin, Uzun ailesini Semanur'un okula dönmesi konusunda ikna etti. 

 

Geçen yıl eğitimini yarım bırakan Semanur Uzun'un durumu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulu bırakan öğrencilerin tespit edilmesi amacıyla başlattığı ''Benim Öğrencim'' projesiyle öğrenildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve öğretmenlerden oluşan bir heyet, Semanur'u evinde ziyaret ederek ailesiyle görüştü. 

 

Türkan ve Remzi Uzun çiftiyle görüşen Tekin, maddi sıkıntıların çözümü ve annenin escort Samsun tedavi edilmesi için Ağrı Valiliği ve kurumlarının destek olacağını belirtti. Görüşmelerden sonra Uzun ailesi Sedanur'un okula dönmesini kabul etti.

 

Sedanur'un okulu bıraktığını öğrenince ev ziyareti yaptıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Tekin, şunları söyledi:

 

"Semanur kızımızın anne ve babasıyla görüştük. Onları Semanur'un okula dönnmesi konusunda ikna ettik. Onlar da bize çocuklarını okula göndereceklerine dair söz verdiler. Biz de onlara hem kızımızın eğitim masraflarını karşılayacağımızı hem de sağlık problemleri ile yakından ilgileneceğimizi söyledik. Aynı zamanda ailemize ekonomik anlamda destek olmak konusunda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.''

 

Faruk Tekin, 2019 Eylül ayından itibaren yaptıkları çalışmalar sonucu 80 kız ve bir o kadar da erkek öğrenciyi okula kavuşturdukları bilgisini de verdi. 

 

Yeniden okuluna dönecek olmanın mutluluğunu yaşayan Semanur Uzun, şunları söyledi:

 

“Annemin hastalığı sebebi ile okulu bırakıp köye gitmek zorunda kaldım. Ailemin maddi durumu kötü. Bu yüzden okula devam edemedim. Okulu bırakıp anneme bakmak zorunda kaldım. İl Milli Eğitim Müdürümüz bizi ziyaret etti. Bizim bütün sorunlarımızı dinledi. Bize lazım olan her şeyi sağlayacaklar. Annem babam da söz verdiler. Artık okula gideceğim. Okulumu çok özlemiştim. Toplam 9 kardeşiz. Mühendis olmak istiyorum. İnşallah da amacımı gerçekleştireceğim.''

 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve öğretmenlerin aileyi ikna etmesiyle Semanur Uzun, Murat YIBO'daki sınıfına geri döndü. 

  Bu haber 1421 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI