1xbet betist supertotobet

Bugun...

Ortaöğretim KPSS 8 Kasım’da

Lise mezunlarının kamu kurum ve kuruluşlarında memurluk yapmak için girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), bu yıl 8 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.
facebook-paylas
 Tarih: 31-01-2020 11:15:29  -   Güncelleme: 31-01-2020 11:20:29

Ortaöğretim KPSS 8 Kasım’da

Ortaöğretim KPSS başvuruları, 21 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihlerde başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru tarihi ise 22 Eylül.

 

Sınav sonuçları ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi sitesi sonuc.osym.gov.tr üzerinden 8 Aralık’ta açıklanacak.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri gereği ÖSYM tarafından yerleştirme yapılıyor.

 

Sözkonusu yönetmeliğin ikinci maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

 

A Grubu Kadrolar: Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurulları…

 

B Grubu Kadrolar: Kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilen meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevler... 

 

 

  Bu haber 3039 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KPSS Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI