1xbet betist supertotobet

Bugun...

Ombdusman’dan eğitim kararı

Mersin’de bir babanın, zihinsel engelli kızı için yaptığı diploma başvurusunu değerlendiren Ombudsman, yönetmelikten ilgili hükmün kaldırılmasını istedi, MEB taslak hazırladı.
facebook-paylas
 Tarih: 31-01-2020 12:13:36  -   Güncelleme: 31-01-2020 12:27:36

Ombdusman’dan eğitim kararı

Ombudsman (Kamu Denetçiliği Kurumu), MEB’e, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nden “diploma yükseköğretime devam etme hakkı sağlamaz” hükmünün kaldırılması yönünde tavsiye kararı verdi.

Mersin’de S.A. adlı babanın yüzde 25 zihinsel engelli kızı için yaptığı diploma başvurusunu değerlendiren Ombudsman, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nden “diploma yükseköğretime devam etme hakkı sağlamaz” hükmünün kaldırılması yönünde karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB) sözkonusu yönetmelikte değişiklik yapılması için bir taslak hazırlayarak  ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) görüşüne sunduklarını açıkladı.

Mersin’de yaşayan S.A. adlı kişi, kızının Mersin Mezitli Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim 11’inci sınıf öğrencisi olduğunu, özel eğitim okullarında verilen eğitim düzeyinin düşük olduğunu, kızının Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (E-KPSS) ve üniversite sınavı gibi haklardan yararlanabilmesi için yönetmeliğe göre en az yüzde 40 ve üzeri engelli olması gerektiğini, kızının bu haklardan yararlanamadığını ve özel eğitim meslek okulundan alacağı diplomanın üniversiteye girmesine imkân tanımadığını dile getirdi.

S.A. başvurusunda Ombudsman’dan kızının kaynaştırma / bütünleştirme öğrencisi olarak eğitimine devam etmesi durumunda ise kızının sene kaybedeceğini, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Babanın talebini inceleyen Ombudsman, Bakanlık’tan görüş istedi.

MEB, Ombudsman’a verdiği yanıtta Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin yeni bir yönetmelik taslağı hazırlandığı belirtti. 

Sözü edilen taslakta yönetmeliğin 32’nci maddesindeki “yükseköğretime devam etme” ibaresinin kaldırılarak maddenin yeniden düzenlendiği, diğer bakanlıkların ve YÖK’ün taslakla ilgili görüş ve önerilerinin talep edildiği, görüşlerinin olumlu olması halinde başvuruya konu öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderileceği duyuruldu.

 

  Bu haber 1286 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MEB Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI