1xbet betist supertotobet

Bugun...

Öğretmenlere disiplinler arası eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Harvard Üniversitesi ile birlikte hayata geçirilen projeyle fen liselerindeki fizik, kimya, biyoloji ve matematik öğretmenlerine disiplinler arası yeni yaklaşımlar ve yöntemler konusunda mesleki gelişim programı başlatıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 05-02-2020 10:27:41

Öğretmenlere disiplinler arası eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık ile Harvard Üniversitesi işbirliğinde Limak Vakfı'nın desteğiyle hayata geçirilen Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Alanında Öğretmen Eğitimi Mesleki Gelişim Programı'nın Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, programın ''güçlü öğretmen, güçlü gelecek’’ diyerek vurguladıkları konunun güzel bir örneği olduğunu belirtti.

 

Bilimde disiplinler arası yaklaşımın ardından son 20 yılda disiplinler üstü anlayışın ortaya çıktığını anlatan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:


"MEB olarak ilkokullarımızın, ortaokullarımızın, liselerimizin, üniversitelerimizin, tüm öğretmenlerin bu bakış açısından uzak olmasına izin vermemiz mümkün değil. Bilimsel bilgide ortaya çıkan dönüşümün evrensel iz düşümünü, içeriklerimize ve öğretmen yetiştirmeye yansıtma amacımız var. Problemlerin çözüm yolları ve bakış açısı değişti, soru çözmenin ötesinde sorun çözmek üzerinden bir yaklaşım gündeme geldi. 

 

Öğrencilerin sınıf içerisinde karşılaştığı bilgi içeriklerine anlam yükleyebilmeleri ve ‘Biz, bunu öğreniyoruz ama hayattaki karşılığı ne?’ soruları önem kazandı. Öğrencilik yıllarımda, sevdiğim, ancak en fazla zorlandığım derslerden biri fizikti. Fizikteki değişimler üzerine okumalar yaptıkça fizikle gerçek hayat arasındaki yakın ilişkiyi kısmen anlama fırsatı buldum.’'

 

18 BİN ÖĞRETMENE ULAŞILACAK


Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ise, fen lisesi, fen lisesi uygulayan imam hatip lisesi öğretmenlerine yönelik fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanlarındaki ilişkinin disiplinler üstü bir anlayışla ele alındığı eğitimler verildiğini söyledi. 

 

Boyacı, programda temel amacın inovasyon olduğunu bildirdi. Limak'ın desteğiyle uzaktan öğretim sistemi programı hazırlandığını anlatan Boyacı, programın, bu yıl içerisinde 18 bin öğretmene ulaştırılacağını belirtti.

 

  Bu haber 1044 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MEB Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI