1xbet betist supertotobet

Bugun...

Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

Tekirdağ'da ilkokul öğrencilerine Mobil Trafik TIR'ında teorik, parkurda ise akülü araçlarla pratik trafik eğitimi verildi.
facebook-paylas
 Tarih: 12-02-2020 14:39:17  -   Güncelleme: 12-02-2020 14:41:17

Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

 

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokul çağındaki çocuklara trafik bilinci ve farkındalığı oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Mobil Trafik TIR'ı Tekirdağ'da, çocuklarla buluşturuldu. 

 

Eski Valilik Meydanı'nda konuşlandırılan TIR'da öğrencilere trafik polisleri tarafından, verilen teorik eğitimin ardından Trafik Eğitim Parkı'na geçildi. 

 

İlkokullu miniklere parkurda, polisler eşliğinde akülü araç kullandırılarak verilen uygulamalı eğitimde, trafikte karşılaşabilecekleri durumlar karşısında yapmaları gerekenler anlatıldı. 

 

Parkurda araç kullanırken eğlenen öğrencilerden Mehmet Ali Demirel, "Bugün kaza yapmamayı öğrendik, ondan sonra yayalara yol vermeyi öğrendik, geri vitesleri öğrendik. Eğlendim, çok güzeldi. Bazen kurallara uyuyordum, şimdi her zaman uyacağım" dedi.

 

11 BİN 400 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

 

Tekirdağ Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yusuf Avcı, geçen yıl Trafik Dedektifleri projesi kapsamında okullara giderek 11 bin 400 öğrenciye trafik eğitimi verdiklerini söyledi. 

 

Avcı, "Amacımız burada çocuklarımızı, öğrencilerimizi trafik eğitimi konusunda bilgiler vermek, trafik bilincini onlara aşılamak. Bu kapsamda ilk önce Trafik Eğitim TIR'ının içerisinde bir ders ortamı var, orada sunumlar ile birlikte trafik eğitimleri hakkında bilgiler veriyoruz'' diye konuştu.

 

  Bu haber 824 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ETKİNLİKLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI