1xbet betist supertotobet

Bugun...

ÖGESEN'den akademik teşvik yönetmeliğine karşı dava

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN), Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in iptali için Danıştay’a dava açtı.
facebook-paylas
 Tarih: 23-01-2020 19:12:55  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:36:55

ÖGESEN'den akademik teşvik yönetmeliğine karşı dava

Sözkonusu yönetmelik, 17 Ocak’ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

 

ÖGESEN Genel Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 

“ÖGESEN, Türkiye’nin; temel hak ve özgürlüklerin içselleştirildiği, doğrudan demokrasinin ve sosyal adalet anlayışının yerleştiği, STK’ların ve sendikaların ürettiği fikir ve politikaların dikkate alındığı, ücretlerde hak ve adaletin sağlandığı, eşit, demokratik, laik, bilim insanına ve bilimsel çalışmalara gerektiği değeri veren politikalarını bu bilimsel çalışmalar doğrultusunda belirleyen bir ülke olmasını amaçlar.”

 

Açılan davada, “yıl boyunca yapılan bir çok çalışmanın saf dışı bırakılmasının izah edilebilir olmadığı,  ulusal kongre ve yayın evlerinin itibarsızlaştırıldığı, proje ve proje danışmanlıklarının bir öneminin kalmadığı, mevcut yasaların devam edeceğine olan güvenin karşılık bulmadığı, yapılan düzenlemenin geriye yürütülmemesi gerektiği, hukuki güvenliğin zedelendiği, haklı ve meşru beklentilerin boşa çıkarıldığı” belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

 

“17.01.2020 tarihli 2043 Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair yönetmelik hükümlerinin 1. 3. 4. 5. ve 7. maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilmiştir.” (Haber Merkezi)

  Bu haber 7811 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI