1xbet betist supertotobet

Bugun...

MEB’den deprem müdahalesi

MEB, deprem bölgesinde psikososyal destek eğitimi veriyor.
facebook-paylas
 Tarih: 28-01-2020 14:29:47

MEB’den deprem müdahalesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), depremin psikolojik etkilerini hafifletmek ve çocukların travma sonrası tepkilerini ölçmek amacıyla psiko-eğitsel etkinlikler ve ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları yapacak.


Bakanlık, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ ve Malatya'da ihtiyaçların ve acil müdahale gerektiren durumların belirlenmesi için depremden etkilenen ailelere de 34 okulda barınma hizmeti sundu.

Yemek ikramının yanısıra çay ve kahvenin 24 saat verildiği okullarda, 18.30-21.30 saatlerinde gönüllü rehber öğretmenler tarafından psiko-eğitsel aktiviteler ve ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla depremden sonraki gün, etkilenenlere yönelik 40 psikolojik danışmanın katılımıyla psikolojik ilk yardım ve destek verilirken, Elazığ ve Malatya'da rehberlik ve araştırma merkezlerinde Psikososyal Destek Koordinasyon Birimi oluşturuldu. 

MEB ayrıca depremden etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilerle okul temelli müdahale çalışmalarını uygulayarak, aileye yönelik seminerler düzenleyecek ve normalleşmekte güçlük yaşayan çocuklara yönelik ikincil müdahale başlatacak.

 

  Bu haber 1422 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MEB Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI