1xbet betist supertotobet

Bugun...

MEB’den 800 uzman kontenjanı

Destek eğitimi verecek uzman öğretici kursu için 800 kontenjana başvurular alınacak.
facebook-paylas
 Tarih: 27-01-2020 17:24:56  -   Güncelleme: 27-01-2020 17:28:56

MEB’den 800 uzman kontenjanı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından, “Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu Başvuruları” kapsamında 800 kontenjan için duyuru yayımlandı.

 

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile destek eğitimi programı uygulayan özel eğitim okullarında uzman öğretici ihtiyacının özel eğitim alanı öğretmenlerince karşılanamaması durumunda; bu alanda okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği alanı mezunu olanlar MEB’in düzenlediği kursa katılabilecek.

Ankara ve Erzurum’da düzenlenecek kurs, 160 saat teorik ve 80 saat pratik olmak üzere toplam 240 saatlik derslerden oluşacak.

 

Kursu başarıyla tamamlayan öğretmen adayları, özel eğitim alanı öğretmenlerinin uyguladığı destek eğitim programlarında uzman öğretici olarak görevlendirilebilecek.

 

BAŞVURU KOŞULLARI

 

- Bu kurslara okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği alanına kaynak gösterilen yükseköğretim mezunlarından özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapanlar ile bu kurumlarda çalışmak üzere sözleşme imzalayıp belirtilen tarihlerde görevlendirme onayı alanlar katılabilecek. (Çocuk gelişimi bölümü mezunlarının başvurularının kabul edilebilmesi için pedagojik formasyon alması gerekli)

 

- Düzenlenecek kursun yol, konaklama ve diğer giderleri kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacak. Ayrıca kursun düzenlendiği eğitim merkezindeki salon, yemek ve diğer giderleri de kamu kurumları için belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacak.

 

- Başvurular, destek eğitim programı uygulayan özel öğretim kurumlan tarafından yapılacak. Kurumlar bilgi girişleri için "MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü" altında bulunan ve sadece özel öğretim kuramlarının kullanımına açık "Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri" ekranını kullanarak ek tabloda yer alan sayılı / numaralı hizmet içi kursunu seçip 30 Ocak 2020 tarihinde 11.00-23.59 saatleri arasında başvuru yapabilecek.

Başvuru yaptıktan sonra görevlendirme onayı olmayan adayların 30 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında görevlendirilmelerinin yapılması gerekmekte olup, görevlendirme onayına Bakanlıkça düzenlenen ''Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu'na katılmak şartıyla'' şeklinde şerh düşülecek.

 

 - Kurumlar, kursiyer için "Özel Öğretim Kurumlan Modülü" altında Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri’nden başvuruyu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan raporlardan “Hizmet İçi Eğitim Başvuru Formu” raporunun çıktısını alarak kursiyerin görevlendirme onayları, diploma ve nüfus cüzdanı fotokopilerini de onaylayarak bu belgeleri 5 Şubat Çarşamba Günü mesai bitimine kadar bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine teslim edecek.

 

- Bu belgeler, il milli eğitim müdürlüklerinin özel öğretim kurumlarının iş ve işlemlerinden sorumlu il milli eğitim müdür yardımcısı/ şube müdürü başkanlığında, bir şube müdürü ile şef ya da memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü altında bulunan Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri, İl Aday Başvuru Onay İşlemleri ekranından en geç 6 Şubat Perşembe Günü saat 17.00' a kadar başvurusu uygun görülenler onaylanacak; başvurusu uygun görülmeyenlerin başvuruları açıklamalar bölümüne gerekçe belirtilerek reddedilecek. (Başvuru evrakları ve listeleri il milli eğitim müdürlüklerince muhafaza edilecek, ayrıca Bakanlığa gönderilmeyecek.)

 

- Yapılan değerlendirme sonucunda başvuruları uygun değerlendirilenler ile başvurusu reddedilenler, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla il milli eğitim müdürlükleri tarafından adaylara zamanında bildirilecek.

 

- Belgeleri eksik veya başvuru şartlarını taşımayan kursiyerlerin evrakları işleme alınmayacak, başvuruları kursa başlamış olsalar dahi iptal edilecek. Şartları taşımadığı halde kursa katılmak için başvuru yapan kursiyerler ile ilgili iş ve işlemleri yürüten kurum müdürleri hakkında yasal işlem yapılacak.

 

- Başvuruları uygun görülen kursiyerlerin listesi Genel Müdürlük internet sayfasında (ookgm.meb.gov.tr) duyurulacak.

 

  Bu haber 1315 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MEB Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI