1xbet betist supertotobet

Bugun...

İki yılda bir kademe talebi

Türk Eğitim Sen, sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe geçen öğretmenlerin iki yılda bir kademe ilerlemesinden faydalandırılmasını istedi.
facebook-paylas
 Tarih: 27-01-2020 10:30:49  -   Güncelleme: 27-01-2020 15:26:49

İki yılda bir kademe talebi

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim Sen), Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bir yazı göndererek öğretmenlerle ilgili talepte bulundu.

Kadrolarına 2016 yılında sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenler, üç yıllık zorunlu çalışma süresini tamamlayarak görev yaptıkları kurumlara kadrolu öğretmen olarak atanmışlardı.

Yazıda, bu öğretmenlere sözleşmeli olarak çalıştıkları sürelere karşılık iki yılda bir kademe ilerlemesinin verilmediği yönünde sendikaya bilgiler geldiği belirtildi.

İki yıla bir kademe ilerlemesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 64. maddesinde düzenlendi. Bu düzenlemeye göre kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan devlet memurlarına her iki yılda bir kademe ilerlemesinin verileceği ifade edilmişti.

Ataması sözleşmeli öğretmen olarak yapılan öğretmenlerin kadroya aktarımlarına ilişkin düzenlemeler ise 652 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile yapılmış ve sözkonusu KHK’nin Ek-4’üncü maddesinde sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında geçirilen hizmet sürelerinin, kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirileceği belirtilmişti.

  Bu haber 1411 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI