1xbet betist supertotobet

Bugun...

Stadyumlar okul olacak

Bakan Ziya Selçuk, stadyumlara okul açacaklarını açıkladı.
facebook-paylas
 Tarih: 29-01-2020 11:33:47  -   Güncelleme: 29-01-2020 11:38:47

Stadyumlar okul olacak

200 yeni iş garantili okul açtıklarını ve mesleki eğitim merkezlerine yatırımı artıracaklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Stadyumlar yılda 25 gün açık tesisler, orada duruyorlar ama boşlar. Stadyumlar içine okullar açacağız” dedi.

 

Bir grup ekonomi yazarı ile biraraya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslek liselerinin ekonomiye kazandırılması için atılacak adımlar hakkında açıklama yaptı.

 

Eğitimi, ekonomi ile buluşturmak için meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri üzerinden bir ekosistem kurduklarını, bunu yaparken de organize sanayi bölgelerini, sanayi ve ticaret odalarını, tüm şehirlerdeki sektörleri dikkate aldıklarını belirten Selçuk, şöyle devam etti:

 

“Meslek liseleri konusunda bazı sıkıntılar vardı. Şehirlerdeki sektörler ile okullar örtüşmüyordu. Öğretmenlerin eğitiminde sorunlar vardı. Bu alanda 74 bin civarında öğretmenimiz var. Bir yıl içinde öğretmenlerin çoğunun eğitimini tamamladık. Bunu da sektörlerin katkısı ile yaptık. Geldiğimiz noktada sektörler, sanayiciler, üreticiler ile 54 alanda birlikte çalışıyoruz. Meslek lisesi mezunlarının sadece yüzde 10’u kendi alanında çalışıyor. Oysa meslek eğitim merkezlerinde okuyanların yüzde 88’ini kendi alanında çalışıyor. O nedenle fonksiyonel olmayan okulları kapatmakta bir sorun görmüyorum.”

Hürriyet'in haberine göre Ziya Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son dönemde istihdam üzerinde yoğunlaştığını söyleyerek, “Bizim de eğitimle bunu ilişkilendirmemiz lazım. Bunun da iki yolu var: Birincisi, mesleki eğitim merkezlerinin sayısını artırmak, ikincisi de meslek liselerini sadeleştirmek” dedi.

 

Meslek liselerinde 1500 öğrencinin okuduğunu, mesleki eğitim merkezlerinde de 134 bin öğrencinin bulunduğunu ifade eden Selçuk, 200 iş garantili okul kurduklarını, tüm yapının iş garantili okullar haline dönüşmesini istediğini dile getirdi.

 

Meslek okullarını üretim üssü haline getirmek istediklerini vurgulayan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 “Okullarda üretim yapılması, ekonomiye katkı sağlaması için gerekli yasal düzenlemeleri yaptık. Bir anda üretim yüzde 160 arttı. Biz artık okul sıralarımızı kendi okullarımızda üretiyoruz. Türkiye’de üç boyutlu yazıcı üreten meslek liseleri var. Yazıcı ihtiyacımızı da buradan karşılıyoruz. Ekonomiye doğrudan katkımız okulların üretim üssü olması. Mesela, Bursa’dan, elektrikli otomobil üretmek için taleple geldi.”

 

FABRİKA VE OTELE OKUL

Selçuk, yeni yaptıkları yasal düzenleme ile özel sektöre fabrikasının içinde okul açma imkanı da tanıdıklarını belirterek, şöyle dedi:

 

“Özel sektör kendi fabrikasının içine meslek eğitim merkezi kuramıyordu, öğretmen sağlayamıyordu. Yasa buna imkan tanımıyordu. Bir yıldır biz kuruyorduk. Mesela, otellerin içine okullar açtık; 11 tane böyle okul var. Yasayı değiştirdik; şimdi isteyen fabrikasının içine ya da otelinin içine okul kurabilir. Bu okulların sayısı hızla artacak. Vergi desteği var, öğrenci başına 5 bin lira ile 7 bin lira arasında destek var.”

 

  Bu haber 1302 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI