1xbet betist supertotobet

Bugun...

Yeni tip öğretmen geliyor

ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. John Stamper, dünyadaki yoksul çocukların teknolojiye erişiminin iyi öğretmenler tarafından eğitilmelerinden daha kolay olduğunu söyledi.
facebook-paylas
 Tarih: 01-02-2020 13:28:01  -   Güncelleme: 05-02-2020 10:34:01

Yeni tip öğretmen geliyor

 Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Antalya’da düzenlediği “Eğitimde Yeni Akımlar” başlıklı eğitim sempozyumunda konuşmak üzere Türkiye’ye gelen Dr. Stamper, şunları söyledi:

 

“Yoksul çocuklar teknoloji kullanmaya zorlanacak, çünkü teknoloji ucuzluyor. ABD’de herkesin tableti var ama kaliteli içeriğe sahip olmak zor, çünkü pahalı. Düşük bütçesi olan okulların kaliteli eğitim içeriğine ulaşması kolay değil. İyi öğretmenlere zengin çocukların erişimi daha kolay. İyi öğretmenin herşeyden önemli olduğu bir noktadayız hâlâ ve iyi öğretmene erişim teknolojiye erişimden çok daha zor. Ben kendi çocuklarım için iyi öğretmeni teknolojiye tercih ederim.”

 

Yapay zekânın öğretmenin yerini almayacağını, ona destek olacağını vurgulayan Dr. Stamper, “Ama öğretmenin rolü değişiyor. Öğretmenin işlevi, sınıfta geleneksel biçimde ders anlatmasından ziyade iletişime daha çok önem vermesine doğru evriliyor” dedi. 

 

Cumhuriyet’in haberine göre Dr. Stamper, yapay zekânın eğitimde kullanılmasıyla öğrencilerin durumunun eskisinden daha verimli değerlendirildiğini belirtti.

Yapay zekânın okullarda uygulanmasına yönelik gelişmelerin çok yavaş olduğunu söyleyen Dr. John Stamper, ABD’de bazı eyaletlerde evde eğitim uygulamasının arttığına da dikkat çekti.

 

Çocukların iki yaşından önce teknolojiyle tanışmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Stamper, “Etkili öğrenme başladıktan itibaren teknoloji çocukların hayatına girebilir ama hiçbir noktada diğer insanlarla iletişimin yerini almamalı” dedi.

 

  Bu haber 1294 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI