1xbet betist supertotobet

Bugun...

Elitizm anaokullarına yayılıyor

Hong Kong’da Elitizm anaokullarına yayılıyor.
facebook-paylas
 Tarih: 05-12-2020 11:13:21  -   Güncelleme: 05-12-2020 14:38:21

Elitizm anaokullarına yayılıyor

 

Leung Chun-ying hükümeti ücretsiz anaokulu eğitimini başlattı. Doğrudan sübvanse edilen okul modelini ilk ve orta okullardan anaokullarına doğru genişletti.
Sosyal eşitlik ve fırsat eşitliği için gerçek etkileri olacak. Hong Kong eskiden ücretsiz, zorunlu ilk ve orta öğretim için basit bir modele sahipti. Ancak, bir asırdan fazla süren İngiliz sömürge yönetiminin ardından şehrin 1997′de Çin egemenliğine dönmesinden sonra ve başarısız hükümet eğitim reformu ve buna karşı tepki nedeniyle, sübvanse edilen okulların sayısında hızlı bir artış oldu.
Önceleri, okullar çoğunlukla devlet veya destekli okullar oldukları için ücretsizdi. Şimdi, pek çok okul, özellikle de ünlü veya “elit” olarak kabul edilenler, sübvansiyonlu statüye geçti.
Bir zamanlar görece eşitlikçi bir okul sistemi vardı. Şimdi, orta ve üst orta sınıf aileler, çocuklarını sübvanse edilen “elit” okullara veya İngiliz Okulları Vakfı ve süper pahalı uluslararası okullara göndermeyi seviyor.

Uluslararası okullar doğrudan nakit sübvansiyon almasa da, neredeyse tamamı ücretsiz arazi hibelerinden ve jetonlu arazi kiralarından ve / veya düşük faizli kredilerden yararlanmıştır. Bunlar kamu sübvansiyonlarıdır. Düşük gelirli aileleri geride bırakan tek şey devlet okulları.
Şimdi, sübvansiyonlu okul modeli anaokullarını da kapsayacak şekilde genişletiliyor.

Yarım günlük anaokulları, öğrenci başına 33,190 HK $ sübvansiyon alırken, tam gün olanlar 43,150 HK $ ila 53,100 HK $ alacaktır. Teorik olarak, bu, yeni yürümeye başlayan çocuklar için okulların çoğunu kapsamak için fazlasıyla yeterli.

Bununla birlikte, program kapsamında tüm anaokulları tam gün sürecekken, yarım günlük anaokullarından yaklaşık beşte birinin ekstra ücret almasına izin verilecektir. Eşitlikçi olmanın çok ötesinde, yeni politika erken çocukluk eğitimine daha fazla elitizm getirebilir.

  Bu haber 1546 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI