1xbet betist supertotobet

Bugun...

Eğitimde yapay zeka önerisi

Birleşmiş Milletler’deki (BM) ilk ve tek Türk eğitimci, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurulu Başkanı (BAUK) Enver Yücel, "Türkiye, fabrikasyon eğitimi terketmez ve bu sistem devam ederse sadece üniversite mezunu işsizler yetiştiririz" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 24-01-2020 11:51:12  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:35:12

Eğitimde yapay zeka önerisi

Yücel, dünyadaki eğitim sisteminin Köy Enstitülerini örnek aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Dünyada, 15 yıldır bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanatı birleştiren STEM diye bir eğitim trendi var. Amerika, Avrupa derken dünyaya yayıldı. Fen ve teknolojiyle, sosyal bilimler interdisipliner olarak birleşiyor. Öğrenci, bütünden gidiyor. Dünya, bizden 80 yıl sonra keşfetti. STEM dedikleri aslında Köy Enstitüleri'nden başka bir şey değil. STEM eğitimi bizde zaten vardı. Kaldırılmasaydı ne olurdu? Ben doğduğumda, Güney Kore bizden fakirmiş. Şimdi 2-3 kat zengin bunu iyi eğitimle başardı.”

Sözcü’nün haberine göre Türkiye’nin yapay zekayı görmezden gelmemesi gerektiğini vurgulayan Yücel, iyi bir eğitim sitemiyle istihdam sorununun çözüleceğine dikkat çekti.  Yücel, “Yapay zeka dünyayı sararken, görmezden gelemeyiz. Türkiye, çok iyi eğitimle 10 yılda ekonomik sıçrama yapar. İstihdam sorunu da kalmaz. Bu sistem devam ederse, sadece üniversite mezunu işsizler yetiştiririz” ifadelerini kullandı.

Yapay zekanın kadın istihdamını düşüreceğine işaret eden Yücel şöyle konuştu:

“Türkiye'de kadın istihdamı çok düşük. Yapay zeka üretimiyle daha da düşecek. Kadınlar, fen ve mühendislik alanlarına çekilmeli. Ne pahasına olursa olsun, kadınların önündeki engeller kaldırılmalı.”

 

  Bu haber 1416 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI